Ukrajina najavljuje vojne vežbe kao odgovor Rusima

 
  • 6

Vežbe će početi od 10. februara

Ukrajinska vojska će od 10. do 20. februara odžati vojne vežbe kao odgovor na ruske vežbe u Belorusiji u blizini ukrajinske severne granice, izjavio je ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov.

On je za jedan lokalni TV kanal rekao da ukrajinski vojnici stalno održavaju različite vežbe i da će od 10. februara početi da vežbaju korišćenje dronova “bajraktar” i protivtenkovskih projektila “javelin”, kao i NLAW (nova generacija lakog antitenkovskog naoružanja) koje su obezbedili strani partneri, prenosi agencija Rojters.

Reznikov je naglasio da Ukrajina dobija oružje “o kojem je ranije mogla samo da sanja”, prenosi ruska agencija TASS.

- Imao sam veoma dobar i prijatan razgovor sa britanskim ministrom odbrane Benom Volasom. Razgovarali smo o daljoj pomoći, kako u vidu oružja tako i u vidu određenih komunikacija. Sve držimo pod kontrolom - izjavio je ukrajinski ministar odbrane.

Video: Putin i Makron oči u oči zbog krize u Ukrajini: Evo šta je predsednik Rusije rekao

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    8. februar 2022 | 11:19

    Hahahahahahahahahahaha

  • Posmatrac

    8. februar 2022 | 23:12

    Samo vi ukrajinci izazivajte. Ako do neceg dodje samo Bod moze da vas spase ni Amerika, ni Engleska, ni Nemacka itd. koji vas podsticu na rat.

  • srbija

    8. februar 2022 | 19:25

    RUSKA POPULACIJA JE 70% PRAVOSLAVACA NA TERITORIJI UKRAJINE. OSTALI SU SVI OSTALI GRČKO KATOLICI KATOLICI I OSTALE VERE. OVAKO ĆE UKRAJINA NA NADRLJA ZBOG TOG MALOG PROCENTA KOJI NA SILU ŠALJE NAROD U RAT SA RUSIJOM SLIČNO KAO HRVATI U HRVATSKOJ. NITI UKRAINI TREBAJU BANDEROVCI NITI HRVATSKOJ USTAŠE A NAROD NEVIN STRADA ZBOG EVROPSKE I VATIKANSKE IDEOLOGIJE O FAŠIZMU TO JE KLJUČ PROBLEMA. BAZA JE NARAVNO U POLJSKOJ KOJA JE PLANIRANA OD 1943 DA BUDE NATO BAZA ZA EVROPU ZATO JOJ JE I POKOJNI PAPA PAVLE DAO NAJVIŠE EKONOMSKE POMOĆI DA BUDE EKONOMSKI NADMOĆNIJA OD DRUGIH KOMUNISTIČKIH ZEMALJA BIVŠE KOMUNISTIČKE RUSIJE. POLJACI SU NEKADA VRŚILI VELIKE INKVIZICIJE NAD RUSIMA U VREME TARAS BULJBE. NIŠTA NIJE SLUČAJNO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA