SAD i Nemačka jedinstveni u sprečavanju ruske agresije: Složni oko niza odgovora, razmatraju se i sankcije

 
 ≫ 
  • 10

Nemački kancelar u Vašingtonu namerava da uveri Bajdena i članove Kongresa da Nemačka stoji rame uz rame uz NATO i SAD

Sjedinjene Američke Države i Nemačka jedinstveni su u rešavanju pitanja ruske agresije u svetlu ukrajinske krize, rekao je danas američki predsednik Džozef Bajden na početku sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Beloj kući. Šolc je danas u radnoj poseti SAD. To je njegova prva poseta Vašingtonu u svojstvu nemačkog kancelara.

- Nemačka je jedan od najbližih američkih saveznika - poručio je Bajden i dodao da dve zemlje "jedinstveno rade na tome da spreče rusku agresiju u Evropi".

- Ako Rusija izabere da napadne Ukrajinu, mi zajedno smo spremni, kao i ceo NATO - rekao je Bajden. On je obećao "brze i surove posledice" u slučaju invazije na Ukrajinu, ali je ipak naglasio da SAD više voli diplomatiju.

- Nema teme globalno važne, a da Nemačka i SAD ne rade zajedno na njoj - naglasio je Bajden, prenosi Gardijan.

Šolc je rekao da su se SAD i Nemačka složile oko niza odgovora, uključujući tu i sankcije, dok se strahovi oko moguće ruske invazije gomilaju.

- Za Rusiju će cena biti visoka - naveo je nemački lider, opisujući potencijalnu rusku vojnu agresiju kao "ozbiljnu pretnju evropskoj bezbednosti".

Nemački kanclear, kako je ranije saopšteno, u Vašingtonu namerava da uveri Bajdena i članove Kongresa da Nemačka stoji rame uz rame uz NATO i SAD, piše Glas Amerike, prenosi Tanjug.

Šolc je ranije rekao da će Moskva "skupo platiti" ako krene u napad, ali njegova Vlada nije odobrila da se Ukrajini pošalje oružje, niti da se poveća broj nemačkih vojnika u istočnoj Evropi.

Nije rečeno ni koje bi sankcije Berlin predložio protiv Rusije.

Video: Putin i Makron oči u oči zbog krize u Ukrajini: Evo šta je predsednik Rusije rekao

(Telegraf.rs)

Video: U Beogradu se orio Evrovizijski hit: Publika u Domu omladine horski pevala "Rim tim tagi dim"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruzica

    7. februar 2022 | 22:32

    E Nemci, morate da znate, da ako dodje do rata vi necete vise biti podeljeni, bicete unisteni, spaljeni. Bolje bi vam bilo da obnovite gradivo iz istorije. Bajden je daleko,a Putin je blizo. Putin zna koliko ste Rusa ubili '41.

  • Stevan

    7. februar 2022 | 23:32

    Dali je moguće da ovaj "je.. ni" svet zavisi od par pohlepnih idiota koje predstavlja ovaj dementni starac pa da je neznam koliki novac, moć i pohlepa u pitanju. Izgleda da normalnom čovečanstvu nema više života dok se ponovo nerodi novi GAVRILO PRINCIP. Ovo više nije bezobrazno već je bahato i drsko a što je najtužnije još i po ko zna koji put preko tudjih ledja. Ukrajinc pamet u glavu a ne votku

  • VRS

    7. februar 2022 | 23:04

    Ako vama Putin uvede sankcije grejacete se na delove namestaja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA