Bajden šalje trupe u Evropu

 
 ≫ 
  • 80

U planu je da oko 2.000 vojnika bude poslato u Nemačku i Poljsku

Predsednik SAD Džo Bajden odobrio je slanje nekoliko hiljada vojnika u Evropu u narednim danima, saopštio je zvaničnik administracije.

Oko 2.000 vojnika biće poslato u Poljsku i Nemačku, dok će SAD takođe premestiti deo pešadijske eskadrile od 1.000 vojnika koja se trenutno nalazi u Nemačkoj u Rumuniju.

Bajden je rekao da neće slati američke trupe u Ukrajinu da se bore protiv bilo kakvog ruskog upada, iako SAD snabdevaju Ukrajinu oružjem za odbranu.

Američki predsednik doneo je ovu odluku nakon višenedeljnih tenzija zbog gomilanja ruske vojske kod ukrajinske granice.

Podsetimo, ranije je oko 8.500 američkih vojnika stavljeno u stanje pojačane pripravnosti zbog mogućeg slanja u Istočnu Evropu zbog gomilanja ruskih trupa u blizini granice sa Ukrajinom.

Video: Zbog čega vlada nervoza na granici Rusije i Ukrajine?

(Telegraf.rs)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    2. februar 2022 | 17:43

    Sta bi sa Madjarskom. Izgleda da jedino Orban u EU zna istoriju. Pameta covek taj Orban!

  • Neko

    2. februar 2022 | 18:14

    Ameri postavili dedu od 80 godina za predsednika,njemu se više i ne živi..i on sad treba da odlučuje o ratu i miru i to u Evropi u kojoj niko nema petlje da bilo šta kaže..stašno

  • Lenjin

    2. februar 2022 | 17:05

    Ahahahaha , salju nekoliko hiljada vojnika u evropu , protiv Rusije ce da ratuju sa nekoliko hiljada vojnika ( koje salju ne u Ukrajinu , nego u evropu ) , nemaju oni m*uda za nikakvo ratovanje sa Rusijom , ovo je sve predstava za naivne . Kroz celu svoju istoriju su ratovali i napadali samo visestruko slabije i siromasnije od sebe ... Ni severnoj Koreji nista vise nesmeju da kazu i ako su pretili na sve moguce nacine , debeljuca izvrsio par nuklearnih proba , pokazao sa cime raspolaze i kauboji zacutali za sva vremena ... teski klosari ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA