Lavrov: Ukrajina nije spremna da postane članica NATO, neće doneti ništa korisno Alijansi

 
 ≫ 
  • 8

On je poručio da Ukrajinu žele da "uvuku" u NATO

Svima je jasno da Ukrajina nije spremna da postane članica NATO i njeno članstvo neće doneti ništa korisno Alijansi, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za "Prvi kanal", prenosi Tanjug. 

Šef ruske diplomatije je rekao da Rusija šalje zahteve NATO-u i OEBS, tražeći od njih da objasne da li nameravaju da ispune ključne bezbednosne garancije, prenosi agencija TASS.

- Danas šaljemo zvaničan zahtev našim kolegama u zemlje Alijanse i OEBS-a preko Ministarstva spoljnih poslova, sa hitnim zahtevom da objasne kako nameravaju da ispune bezbednosne garancije - poručio je Lavrov.

Rekao je da Ukrajinu žele da "uvuku" u NATO, dodajući da "svaki put kada se pokaže da se linija, koju NATO mora da brani, sve više pomera ka istoku”.

- Mislim da je svima jasno da Ukrajina nije spremna da postane članica Alijanse i da neće dati nikakav doprinos jačanju bezbednosti NATO-a - istakao je Lavrov.

Video: Zbog čega vlada nervoza na granici Rusije i Ukrajine?

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    30. januar 2022 | 12:18

    MORACE SILOM DA UDJU U NATO SAMO DA BI BILI PROTIV RUSIJE I KINE !!!! NAROD NIKO NECE PITATI !!!! MALIGNI UTICAJ SIROM SVETA SE MORA ZAUSTAVITI A TO MOZE RUSIJA I KINA DA ZAUSTAVE !!!

  • Aca

    30. januar 2022 | 12:49

    Živeo srpski brat Lavrov!!!Zivela majka Rusija do pobede!!!

  • Milan

    30. januar 2022 | 12:30

    Ajde sad moli NATO da ih ne prime

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA