I Vera je žrtva pomahnitalog vojnika, porodicu niko nije ni obavestio da je ubijena: Grad obećao pomoć

 
 ≫ 
  • 0

Sestra ubijene Vere tvrdi da porodicu niko od nadležnih nije kontaktirao nakon što je pomahnitali vojnik ubio petoro ljudi

Vera Lebedinec (35) žrtva je pomahnitalog vojnika, koji je prošle nedelje u Ukrajini ubio petoro ljudi u fabrici raketnih motora. Vera, koja je bila civil, ubijena je sa još četvoricom vojnika, koji su se Artemu Rjabčuku našli na putu.

Njenu porodicu niko nije obavestio o njenoj smrti nakon krvavog pira Rjabčuka, koji se nakon pucnjave dao u bekstvo.

Napad u fabrici dogodio se u četvrtak 27. januara u jutarnjim časovima, a sestra ubijene Vere tvrdi da je niko od nadležnih nije pozvao ni 27. ni 28. januara.

Iza ubijene žene ostala je ćerka (11) i stara majka. Grad je obećao da će pomoći porodici, jer upravo je Vera ta koja nije želela da pusti Rjabčuka da napusti krug fabrike, zbog čega je platila životom.

Nakon što je izašao iz prostorije, gde su se nalazile kasete sa oružjem, Rjabčuk je pokušao da izađe na kapiju, ali ga Vera nije pustila.

Veru je povukao za kosu dok je nije oborio na zemlju i pretio je da će je ubiti, ali mlada žena, iako nije bila naoružana, nije htela da popusti. Nakon kraće rasprave, Rjabčuk je Veru, koja je 15 godina radila kao kontrolor u krugu fabrike, upucao u glavu.

Nakon toga je preskočio ogradu od bodljikave žice i krenuo da beži. Uspeo je da zaustavi jedno vozilo, i nepoznatu ženu natera da ga odveze van grada. Sada se intenzivno traga za njom.

Verovatno svestan da neće moći da ubegne, na kraju se sam predao policiji na ulazu u jedno selo.

Policajcima je sa smeškom ispričao svaki detalj krvavog napada. Prilikom saslušanja priznao je zločin, nakon čega mu je određen pritvor, bez mogućnosti kaucije.

Rjabčuk je na saslušanju rekao i da se kaje zbog zločina.

Motiv napada i dalje nije jasan. Rjabčuk je vojsci pristupio pre svega tri meseca, a sumnja se da je brutalnom ubistvu prethodio loš tretman kolega, jer je nadređenom prijavio tuču u vodu. Iz Nacionalne garde su potvrdili da je pre tri nedelje došlo do sukoba dvojice vojnika, te da je Rjabčuk prijavio nadređenom incident.

To je potvrdio Nikolaj Balan, komandant Nacionalne grade, koji je nakon pucnjave u fabrici podneo ostavku.

Balan je rekao da je Rjabčuk pokušao da razdvoji kolege koji su krenuli da se tuku.

- To se dogodilo pre tri nedelje i istina je da je osumnjičeni pokušao da ih razdvoji. Nakon toga je nadređenom prijavio čitav slučaj - potvrdio je Balan.

On je istakao da su vojnici nakon toga saslušani, ali da za sada ne postoje informacije da su se vojnici posle toga loše ponašali prema Rjabčuku jer je sve prijavio nadređenima.

Balan je dodao i da prilikom redovnih lekarskih pregleda, nije bilo znakova da je iko od vojnika trpeo fizičko nasilje od kolega. Istakao je i da je nedavno psiholog razgovarao sa Rjabčukom, i da nije ustanovio ništa što bi moglo biti zabrinjavajuće.

Video: Užas u Ukrajini: Majka dozvolila da joj siluju decu, sve snimala pa prodavala snimke

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA