Japanski naučnici tvrde da će razviti "vakcinu iz snova": Ona bi doživotno štitila od korone

 
 ≫ 
  • 3

Oni tvrde da će svetu moći da ponude vakcinu koja u roku od sedam dana posle inkubacije u organizmu stvara veoma moćna antitela koja pružaju dugoročnu zaštitu

Japanski naučnici u Tokiju na putu su da razviju antikovid vakcinu "iz snova" koja pruža doživotnu zaštitu od smrtonosnog virusa, piše dnevnik ''Japan Times'', a prenosi Tanjug.

U Japanu već neko vreme je u toku rad naučnika koji nastoje da razviju revolucionarnu vakcinu koja će garantovati doživotnu zaštitu od korona virusa, piše tokijski dnevnik.

U razgovoru sa novinarom ovog najstarijeg tokijskog dnevnika na engleskom jeziku, profesor Mičinori Kohara je ispričao da je već na početku 2020. godine počeo da razmišlja o vakcini koja bi pomogla da se potpuno iskoreni korona virus. Profesor Kohara kaže da je rad na ovoj vakcini počeo već u aprilu iste godine, odnosno na samom početku pandemije korona virusa.

Ukoliko rad japanskog naučnog tima bude uspešan, oni će svetu moći da ponude vakcinu koja u roku od sedam dana posle inkubacije u organizmu stvara veoma moćna antitela koja pružaju dugoročnu zaštitu.

Japanska farmaceutska kompanija Nobelpharma Co. biće zadužena za sprovođenje prve i druge faze kliničkih ispitivanja ove vakcine do početka 2023. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Franko

    2. januar 2022 | 04:33

    Dobis vakcinu i umres, I eto ti dozivotne garancije😱🤓🤓 Salim se ljudi, ja sam vakcinisan dva puta I uskoro cu booster. Srecna Nova 2022

  • BokySw

    2. januar 2022 | 01:21

    Pa dozivotno svaka vakcina i stiti, zar ne? Hehehe...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA