Mali Simon (2) se smrzao na -10 stepeni, našli ga ispred garaže: Austrijska policija ispituje roditelje

 
 
 ≫ 
  • 3

Dečaka su pronašli tek oko pet sati ujutru, ali je tada već bilo kasno

U mirnoj zajednici u austrijskoj opštini Urfar u četvrtak ujutru dogodila se strašna tragedija - dečak od samo dve godine smrzao se na smrt u blizini roditeljske kuće. Policija sada istražuje potpuno slomljene roditelje zbog sumnje na ubistvo iz nehata.

Par (31 i 28) je rekao da je bio u poseti komšijama nakon što su sina Simona (2) stavili u krevet i bili sigurni da spava. Sa sobom su poneli bebi monitor kako bi mogli da čuju čim se dečak probudi.

Oko 22 sata Simon se probudio i počeo da traži roditelje. Kada nije mogao da ih nađe, otvorio je vrata, koja nisu bila zaključana, i izašao iz kuće.

Policija i dalje istražuje da li su se vrata slučajno zatvorila i on više nije mogao da ih otvori spolja ili se izgubio napolju i nije mogao da nađe put do kuće, prenosi austrijski Krone.

Dečak je na sebi imao samo pidžamu, a mediji prenose da roditelji navodno nisu slušali bebi monitor kada se dečak probudio.

Pronađen ispred garaže

Kada su se vratili od košmija, otišli su u krevet, a tek oko pet sati ujutru primetili su da dečak nije u svom krevetu. Prvo su očajnički pretraživali kuću, a onda su izašli napolje.

Ispred komšijine garaže pronašli su Simona kako nepomično leži na zemlji.

Odmah su pozvali Hitnu pomoć i probali da ga ožive, ali nažalost, ni njihovi, ni napori zdravstvenih radnika nisu bili uspešni.

Dečak se smrzao na smrt na temperaturi od minus 10 stepeni, prenosi Krone.

Majka je u drugom stanju

Mediji pišu da je majka (28) dečaka navodno u drugom stanju. Nakon smrti dečaka, svet im se srušio i bila im je potrebna psihijatrijska pomoć.

Gradonačelnik Leopold Gartner posetio je roditelje u četvrtak i izrazio saučešće.

- Ovo je užasno - porodica se pre dve nedelje preselila u novu kuću i toliko su se radovali Božiću - rekao je gradonačelnik.

Video: Tragedija sprečena pukom srećom: Devojčica izletela pred auto, srce stalo u trenutku

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    24. decembar 2021 | 10:16

    Nikada necu razumeti takve roditelje. Ali nikada.. Kako mozes opusteno da sedis a znas da ti je dete (maltene beba) samo u kuci.. Pa i pored bebi fona, ma i video nadzora... Zasto i cemu izazivati sudbinu verujuci, nece meni da se desi, nece mu nista biti... i sta bi na kraju... bilo je.... Ako si ga vec pravio, neguj ga i pazi ga dok je malo. I uradi sve sto mozes da sprecis bilo kakvu tragediju. Moras biti par koraka ispred deteta i da predvidis, sprecis sve moguce i nemoguce situacije, od banalnih stvari se gubi glava... Zao mi je i deteta i porodice svakako. Nemar i tacka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA