Mislio da će pas da pokida druge životinje, pa ga prodao porodici sa decom: Dečak izujedan do smrti

 
 ≫ 
  • 3

Pas, najverovatnije pitbul, kojeg je prethodni vlasnik zvao Zver, stigao u porodicu dve nedelje pre tragedije

Pas po imenu Zver, za kojeg se veruje da je američki pitbul, a koji je desetogodišnjeg dečaka izujedao do smrti u Velsu, prodat je putem interneta porodici sa detetom dve nedelje pre tragedije, jer je prethodni vlasnik strahovao da bi mogao da povredi druge životinje.

Džek Lis je stradao kada ga je pas napao u kući njegovog drugara u Kefliju u ponedeljak popodne. Mališani su stigli kući nakon škole da bi se igrali, a kada je pas jurnuo na Džeka, njegov drug, čiji roditelji su kupili psa, odjurio je po pomoć. Dete je vrištalo: "Pomozite mi, moj pas je ubio mog druga".

Hitna pomoć je na licu mesta mogla samo da konstatuje smrt dečaka, a pas je odmah upucan. Policija je do sada ispitala troje ljudi, a jedna žena (28) je privedena zbog sumnje da je čuvala psa u trenutku kada se tragedija dogodila. Ona je puštena iz pritvora uz uslovnu kauciju.

Britanski mediji prenose da je porodica kupila psa starog 15 meseci pre dve nedelje, od vlasnika koji je strahovao da bi pas mogao da napadne druge životinje. Oglas da prodaje "velikog i moćnog psa" postavio je na Fejsbuk 29. oktobra, uz opasku da "nažalost njegov pas ne voli druge pse".

- Pokušao sam sve. Imam druge pse i ne želim da rizikujem - stajalo je u oglasu za prodaju "Zveri".

Stanovnici kraja u kojem je Džek stradao tvrde da je drugi dečak izleteo i vrištao dozivajući pomoć.

- Jedan komšija je odleteo da otvori vrata, ali je pas kidao detetu nogu. Mnogi su stajali na ulici, plakali - ispričala je žena.

Komšije kažu da su smatrali psa za problematičnog, te dodaju da tako mala deca nije trebalo da ostaju sama sa psom.

Kirk Vigold je pokušao da odbrani dečaka od napada, ali je rekao da je pas bio previše žestok, i da nije mogao ništa da uradi.

- Kaje se što nije spasao dečaka. Potresen je mnogo, ali već je bilo prekasno - rekao je jedan od rođaka preminulog dečaka.

Jedna majka iz škole tvrdi da je pas koji je izujedao dete američki buldog, iako rasa još nije zvanično određena.

- Divljao je na komšije i videli smo ga kako juri niz ulicu. Taj dečak nije živeo u toj ulici. On je iz škole došao kod drugara. Ja ne bih mogla da živim da tuđe dete umre dok ga ja čuvam - ispričala je majka.

Policija je ispitala i vlasnika psa, a po kraju se već šuška kako je pas i "ranije ugrizao jednog čoveka i ubio jednu mačku", za šta zvaničnih potvrda nema.

Video: Razjareni rotvajler izujedao troje dece u Sremskim Karlovcima

(Telegraf.rs)

Video: Jubilarni 40. Beogradski džez festival otvorio Big bend RTS-a vođen Alanom Brodbentom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    10. novembar 2021 | 16:46

    Nezna se sta je grdje ,ovaj sto prodaje odraslog psa ,opasne rase ,i ove porodice da uzme vec odraslog psa te vrste,to se neradi tako ,ili se uzme ko stene ili se ne uzima pogotovo odraslog psa gde je vec imao dom,a i taj sto je prodao psa gde mu je mozak i pameti da zna da se to neradi ,ali njemu je bilo vazno da se otarasi psa i da uzme lovu,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA