Slučaj koji je šokirao Bali: Trudna ćerka pomogla u ubistvu majke, deportuju je posle 6 godina

 
 
 ≫ 
  • 0

Mak, koja je bila trudna u vreme zločina, proglašena je krivom po blažoj optužbi za pomaganje u ubistvu

Amerikanka Heder Mak, koja je osuđena dok je bila tinejdžerka i u drugom stanju za pomaganje u ubistvu njene majke u luksuznom hotelu u Indoneziji, deportovana je u utorak zajedno sa šestogodišnjom ćerkom, rekao je imigracioni zvaničnik.

Mak (25) puštena je iz zatvora na Baliju prošle nedelje zbog dobrog ponašanja skoro tri godine ranije, a u utorak je avionom vraćena u SAD.

- Da, to je istina. Već je dobila kartu - rekao je portparol Ministarstva pravde Putu Surija Darma kada su ga novinari pitali za njenu deportaciju.

"Ubistvo u koferu"

U slučaju poznatom kao "ubistvo u koferu", Mak je 2015. godine osuđena na 10 godina zatvora, dok je njen dečko Tomi Šejfer dobio 18 godina zbog ubistva Šejle fon Vise Mak (62) na Baliju.

Šejfer, otac Hederinog deteta, prebio je na smrt Šejlu činijom za voće tokom svađe u luksuznom hotelu sa pet zvezdica.

Par je nakon toga ugurao telo žene u kofer i pokušao da pobegne sa njim u taksiju, ali su brzo ostavili kofer iz kog je curela krv.

Mak, koja je bila trudna u vreme zločina, proglašena je krivom po blažoj optužbi za pomaganje u ubistvu.

Njen advokat je ranije rekao za AFP da Mak ne želi da njena ćerka bude deportovana i da je "proganjaju američki mediji".

Od početka pandemije, Mak, koja sada tečno govori indonezijski i balijski, imala je samo video kontakt sa svojom ćerkom, rekao je ranije zvaničnik iz zatvora.

Ubistvo 2014. godine šokiralo je obično uspavano ostrvo, a detalji groznog ubsitva isplivali su u javnost tokom pažljivo praćenog suđenja.

Na sudu je otkriveno kako je teško pretučeno telo žene pronađeno u taksiju ispred luksuznog hotela u kojem je odsela sa ćerkom i Šejferom.

Par je pobegao u drugi deo Balija, gde ih je policija uhapsila.

Šejfer, koji ostaje u zatvoru, priznao je ubistvo tokom suđenja, ali je tvrdio da se branio tokom svađe sa Šejlom, koja nije bila srećna zbog ćerkine trudnoće.

Tužioci su naveli da je Šefer "udario" fon Vize Mak posudom za voće u naletu besa nakon što je ga je ona uvredila na rasnoj osnovi. Optuženi je Afroamerikanac.

Tokom napada Heder se sakrila u kupatilu, ali je kasnije pomogla dečku da uguraju telo u kofer, rečeno je na sudu.

Sudija je ubistvo opisao kao "sadističko".

Lokalci su bili užasnuti retkim ubistvom na Baliju, koje je poznato po svojim prelepim plažama.

Video: (Uznemirujući video) Bolje da ne znate šta je u koferu: Jeziv zločin snimljen gradskim kamerama

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA