Više od 140.000 dece u SAD ostalo bez roditelja zbog pandemije virusa korona

 
 ≫ 
  • 7

Studija je pokazala da je velik broj dece ostao bez roditelja i staratelja od aprila 2020. do jula ove godine

Više od 140.000 dece mlađe od 18 godina u Sjedinjenim Američkim Državama izgubilo je roditelja ili staraoca usled pandemije korona virusa od aprila 2020. do jula ove godine, pokazala je danas objavljena studija u časopisu Pedijatriks.

Iako 39 odsto američke populacije čine rasne ili etničke manjinske grupe, studija pokazuje da je oko 65 odsto hispanske, afroameričke, azijske i indijanske dece izgubilo roditelja kao posledica kovida 19.

Sa druge strane, 35 odsto dece u belačkoj populaciji ostalo je bez staraoca.

- Smrt roditelja je ogroman gubitak koji može značajno da utiče na život deteta - rekla je Nora Volkov, direktorka Nacionalnog instituta za zloupotrebu droga i opojnih sredstava koji je jedan od naručioca studije.

Video: Žestoki sukobi na protestima u Ljubljani: Policija bacala suzavac i gađala vodenim topovima narod

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    7. oktobar 2021 | 17:42

    Zao mi je i dece i preminulih roditelja, ali se pitam, da li su njihovi mediji izvestavali koliko je dece 1999-te ostalo bez roditelja, koliko majki i oceva bez dece, zaslugom NATO-a?? I koliko je jos dece ostati bez roditelja i roditelja bez dece, zahvaljujuci osiromasenom uranijumu?? Ponavljam, zao mi je i dece i roditelja o kojima pisete, ali se ovo pitanje jednostavno namece. Koliko dece na godisnjem nivou u svetu umre od gladi??

  • Mila

    7. oktobar 2021 | 18:55

    Ono sto fascinira je sto oni imaju ovaj podatak a ogromni su.To govori o tome da socijalne sluzbe prate stvar.Kod nas npr nemamo podatak koliko dece u zemlji ima urodjene teske srcane anomalije, dijabetes, koliko ima dece sa autizmom, koliko dece SMA, koliko invalidne dece, koliko imao dece za transplataciju srca, ...itd.Baze podataka nemamo i evidencije da bi se stvari pratile i pruzila im se pomoc.

  • Goga

    7. oktobar 2021 | 19:15

    Najvise dece je ostalo bez roditelja od 50-60 godina starosti.. ... jedno 90%...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA