≫ 

U Pandorinim papirima i ime navodne Putinove ljubavnice: Svetlana je "teška" 100 miliona

Osim stana u Monte Karlu, navodno je stekla stan u luksuznom kompleksu u svom rodnom gradu Sankt Peterburgu, nekretnine u Moskvi, jahtu i drugu imovinu

  • 13
Svetlana Krivonogikh, Vladimir Putin, Foto-kolaž: social media/East2West News/Profimedia, Tanjug/AP

U Pandorinim papirima, najvećem curenju tajnih finansijskih dokumenata dosad, nalazi se na stotine sadašnjih i bivših državnika i moćnih milijardera. Među njima je i ruski predsednik Vladimir Putin, odnosno žena za koju se navodi da je njegova ljubavnica.

Svetlana Krivonogi (46), koju su mediji i ranije dovodili u vezu sa Putinom, navodno ima bogatstvo od 100 miliona dolara, uključujući otmene stanove i jahtu, uprkos njenom skromnom poreklu, prenosi New York Post.

Krivonogi je romantično povezana sa ruskim moćnikom otkad je još bio zamenik gradonačelnika njenog rodnog grada Sankt Peterburga, a navodno ima i ćerku sa njim.

Među vrednom imovinom nalazi se i luksuzna nekretnina u Monaku vredna 4 miliona dolara, a koja pripada Svetlani.

Stan koji je Krivonogi kupila nalazi se u luksuznom kompleksu Monte Karlo Star i gleda na Sredozemno more, odmah ispod čuvenog Kazina Monte Karlo, poznatog iz filmova o Džejms Bondu. U marini ispod kompleksa članovi kraljevskih porodica, tajkuni i oligarsi redovno uplovljavaju i isplovljavaju na svojim ogromnim jahtama, piše Washington Post.

Dokumenti otkrivaju da je Krivonogih kupila luksuzni stan vredan 4,1 milion dolara u septembru 2003. godine preko ofšor firme prijavljene na Britanskim Devičanskim ostrvima nazvane Brockville Development Ltd. nedugo nakon što je rodila devojčicu po imenu Luiza Rozova.

Svetlana Krivonogikh Foto: social media/east2west news / East2West News / Profimedia

Ta devojčica je, prema pisanju ruskog nezavisnog istraživačkog portala Projekt, rođena u vreme kad je tada 28-godišnja Krivonogi bila u višegodišnjoj tajnoj vezi s Putinom.

Krivonogi se, prema pisanju Projekta, sprijateljila s Putinom još krajem devedesetih, pre nego što je on postao predsednik. S vremenom je, tvrdi Projekt, mlada Ruskinja skromnog porekla, koja je studirala biznis i radila kao čistačica u prodavnici, postala njegova ljubavnica - a otac njene ćerke je niko drugi nego Putin, navodi ruski medij.

Oni su navodno putovali istim avionom, preneo je medij.

Putinov portparol Dimitrij Peskov je negirao tvrdnje Projekta o Putinovoj vezi s Krivonogi i očinstvu njene ćerke. No nova saznanja iz Pandorinih dokumenata implicitna su potvrda da se dotad siromašna Ruskinja neverovatno obogatila nakon što se zbližila s Putinom.

Zanimljivo je da je Banka Rusije još 2010. u svojim dokumentima objavila da je Krivonogi, preko svoje firme OOO Relax, jedna od najvećih deoničarki te banke. Ta banka iz Sankt Peterburga kasnije je završila na popisu sankcija američkog ministarstva finansija kao "lična banka za visoke službenike Ruske Federacije".

Ofšor firma Brockville Development Ltd. osnovana je na karipskom ostrvu Tortola u aprilu 2003, malo manje od mesec dana nakon što je Krivonogi rodila ćerku. Nekoliko meseci kasnije firma je kupila nekretninu u Monte Karlu, prema dokumentima iz Monaka.

Krivonogi je, otkrivaju Pandorini papiri, postala neverovatno bogata u roku od samo nekoliko godina. Osim stana u Monte Karlu, stekla je stan u luksuznom kompleksu u svom rodnom gradu Sankt Peterburgu, nekretnine u Moskvi, jahtu i drugu imovinu, u ukupnoj vrednosti od oko 100 miliona dolara.

Video: Putinova tajna ćerka: Kaže da voli što je u centru pažnje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm ...

    4. oktobar 2021 | 16:21

    Ko još veruje američkim novinama posle svega što su lagale unazad pola veka?

  • Zeljko

    4. oktobar 2021 | 17:45

    znaju neke zene dobro da naplate tu njihovu stvar..

  • Beli

    4. oktobar 2021 | 16:44

    Ove nase starlete ,,rade" samo nocnu smenu, pa vise imaju!!! 🤪🥴🤑

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA