Bolničarka koja je porodila trudnicu na letu iz Kabula: Znala sam da je dobro kada je beba zaplakala

 
 
 ≫ 
  • 0

Erin je u dugogodišnjoj medicinskoj praksi naučila da je najvažnije ostvariti dobar odnos i osećaj poverenja sa pacijentima

Medicinska sestra Erin Brymer vojska SAD kargo avion porođan Avganistan Avganistanka i beba su u odlučnom stanju Foto: Profimedia/AFP/Edgar Grimaldo

Medicinska sestra Erin Brajmer, koja je na letu iz Kabula, u prepunom avionu porodila trudnicu, kaže da su očekivali najgore, a nadali su se najboljem.

Trudnica je na aerodromu u Kabulu uspela da uđe u transportni avion C-17 i evakuiše se, međutim tokom leta porođaj je počeo, a u tom trenutku u letelici bilo je oko 300 ljudi.

Erin Brajmer, medicinska sestra, koja je bila na letu pomogla je ženi da se porodi u avionu, samo deset minuta nakon što je bezbedno sleteo u bazu Ramštajn u Nemačkoj.

Njen sin, jedan je od tri novorođenčeta, koji su došli na svet tokom evakuacije, pokazuju podaci američke vojske. Međutim, samo on rođen je u avionu, druge porodilje uspele su da stignu do bolnice.

Medicinska sestra koja je pomogla porodilji, rekla je za CNN da je do sada imala priliku da porodi više žena u bolničkim uslovima, međutim, s obzirom na situaciju, ovaj slučaj pamtiće zauvek.

- Moj tim i ja videli smo da trudnica kreće da se porađa, samo deset minuta pre nego što je avion trebalo da sleti. Znali smo da ne smemo da čekamo - rekla je Erin.

Oni su trudnicu prebacili u prednji deo aviona i pozvali nekoliko žena koje su bile na letu da je okruže, kako bi imala više privatnosti i mogla makar malo da se opusti.

- Shvatili smo da smo došli do tačke kada nema povratka, odlučili smo da je porodimo u avionu jer smo znali da će dete doći na svet pre nego što uspemo da je transportujemo u bolnicu - rekla je ona

Erin je u dugogodišnjoj medicinskoj praksi naučila da je najvažnije ostvariti dobar odnos i osećaj poverenja sa pacijentima.

- Pogledale smo se, želela sam da zna da će sve biti u redu i da ona može da rodi zdravu bebu. Rekli smo joj da smo mi spremni i da možemo da počnemo kada ona bude spremna - kaže medicinska sestra za CNN.

Zdrava beba rođena je za 10 do 15 minuta, nakon što je avion sleteo u bazu. Na pitanje kada je shvatila da će sve proći kako treba, Erin je kratko odgovorila:

- Kada sam čula bebin plač. Stavila sam je u majčino naručje kako bi mogla da je podoji. Tada sam pomislila da je sve dobro prošlo - kaže ona.

Ova nedelja bila je jako emotivna za nju, međutim ona ne planira da stane. Nastavlja da sa svojim timovima pomaže i drugim ženama koje su u sličnoj situaciji, kako bi bezbedno mogle da se evakuišu iz zemlje.

- Nema razlike među nama. I mi i oni smo ljudi. Svi želimo istu stvar, a to je da nam mame i bebe budu zdrave - rekla je na kraju Erin.

Video: Vožnja džipom od kampa do aerodroma: Nikad viđeni snimci evakuacije Srba iz Kabula

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA