Kongresmenka traži opoziv Bajdena: Optužuje ga da je naoružao neprijatelje i zanemario SAD

 
 
 ≫ 
  • 7

Republikanci su pojačali kritike Bajdena posle uspeha talibana u Avganistanu

Mardžori Tejlor Grin , Džo Bajden Foto: Tanjug/AP

Republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin podnela je američkom Kongresu tri rezolucije za opoziv predsednika SAD Džoa Bajdena.

Ona je to između ostalog učinila i zbog situacije u Avganistanu. Tejlor Grin obrazložila je kako je podnela rezolucije za opoziv američkog predsednika, zbog "zanemarivanja dužnosti u Avganistanu", "kršenja imigracionih zakona i izazivanja bezbednosne krize na južnoj granici" i "uzurpiranja nadležnosti Kongresa ignorisanjem odluka Vrhovnog suda".

Kongresmenka u rezolucijama optužuje Bajdena da je zanemario dužnost, jer nije uspeo da obezbedi izvlačenje na hiljade američkih civila i avganistanskih saveznika kada su talibani (organizacija zabranjena u Rusiji) preuzeli vlast u Avganistanu, te da je naoružao neprijatelje ostavljajući američku vojnu opremu u Avganistanu, piše Fox news.

- Za samo sedam meseci, Džo Bajden je doveo do toga da Amerika izgubi poštovanje celog sveta. Dokazi su jasni i njegovi potezi su toliko nečuveni da mora biti opozvan - saopštila je Grin.

Republikanci su pojačali kritike Bajdena posle uspeha talibana u Avganistanu. Prethodno je republikanski senator Lindzi Grejem rekao da predsednik zaslužuje da bude opozvan ukoliko bilo koji Amerikanac ili Avganistanac koji je pomagao američkim snagama bude ostavljen u Avganistanu posle povlačenja američke vojske, prenosi Sputnik.

Rezolucija za opoziv koju je podnela Mardžori Tejlor Grin teško da može da bude usvojena u Kongresu, navodi Fox news, dok iz Bele kuće nisu reagovali na njen predlog.

Video: Džo Bajden se bahatio u električnom pikapu: U šali ponudio da pregazi novinara na pitanje o Izraelu

(Telegraf.rs)

Video: Simonida Stanković: Umetnost prepoznaje onaj koji je celovit

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija gromovnik

    22. avgust 2021 | 21:29

    Pa nije on toga svestan šta zna senilni deda

  • hogar

    23. avgust 2021 | 07:59

    kakav opoziv... njegovim dolaskom pad SAD nezaustavljivo ide dole... neka ga jos.. dok ne pocne u SAD opet gradjanski rat a ovaj izlapeli hostapler ce ga izazvati.. samo sto ce sutra zaboraviti

  • lune

    23. avgust 2021 | 08:21

    Strasno sta rade ti ameri unistise citav svijet svojom bahatoscu irak libija sirija ex yu itd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA