Talibani upozorili: Ističe rok za povlačenje stranih trupa iz Avganistana

 
  • 10

Portparol je odbio da potvrdi izveštaje avganistanskih medija da se lider političkog krila talibana mula Abdul Gani Baradar zaputio iz Dohe ka provinciji Kandahar na jugu Avganistana

Talibani, Avganistan, Kabul Foto: Tanjug/AP

Pokret talibana obećao je da će dozvoliti stranim vojnim trupama mirno povlačenje iz Avganistana, ali rok za povlačenje uskoro ističe, upozorio je u današnjem intervjuu za Skaj Njuz predstavnik talibana Suhail Šahin.

- Trebalo bi da povuku svoje trupe iz Avganistana. Već su prekršili vremenske okvire definisane na pregovorima u Dohi. Potom su najavili da će povući sve svoje vojne snage do 11. septembra. Dakle, oni to moraju da učine, a mi smo odlučni da ih nećemo napadati - rekao je Šhin, prenosi TASS.

On je konstatovao da talibani sada preuzimaju odgovornost za rukovođenje državom i potvrdio da su u toku konsultacije u vrhu pokreta o tom pitanju, a da će odluka biti doneta za dva do tri dana.

Portparol je odbio da potvrdi izveštaje avganistanskih medija da se lider političkog krila talibana mula Abdul Gani Baradar zaputio iz Dohe ka provinciji Kandahar na jugu Avganistana, ali nije negirao da Baradar narednih dana zaista planira da dođe u Avganistan.

Video: Žene pod talibanima gube sva prava: Jezivo zvuči lista zabrana koje im se uvode

(Telegraf.rs)

Video: U Beogradu se orio Evrovizijski hit: Publika u Domu omladine horski pevala "Rim tim tagi dim"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salko poturceni srbin

    17. avgust 2021 | 19:47

    Talibani I vama ce biti kraj

  • Milan

    17. avgust 2021 | 19:14

    Opasni neki borci. Da ih nagaziš vojničkom čizmom na nogu sa ovim natikačama usrali bi se već. I oni nekome daju ultimatume? 😂

  • zvonko

    17. avgust 2021 | 19:03

    Sad Ameri faktor iznenadjenja sravnite Avganistan sa zemljom.🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA