Neobjavljeni snimci srpskih heroja sa Evije: Ovako je izgledala borba titana

 
 
  • 1

Kada su na Eviju stigli, prst ispred oka se nije video. Dva dana nakon dolaska naših vatrogasaca i pilota, razdimilo se

Da vole nebo, jasno nam je. Da su junaci, znali smo. Da ne znaju za strah kada je u pitanju borba za kuće i živote, i to smo znali. U kakvu vatru upadaju, mogli smo samo da pretpostavimo ali kakve su prizore zatekli, šta su sve spasavali i na kraju ostavili tamo gde su divljali požari, samo oni znaju. 

Kao što samo oni znaju kako je ne videti svoje porodice danima.

To je u prethodnih 18 dana bio život naše Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova koja se u nedelju vratila iz Grčke, a u kojoj je cele protekle nedelje, kao i naši vatrogasci gasila požar koji je divljao na Eviji 11 dana.

Po 14 sati bili su na gotovs. Dnevno su imali i po više od 30 preleta, istovremeno bi bacili i po više od 35 tona vode.

Kada su na Eviju stigli, prst ispred oka se nije video. Dva dana nakon dolaska naših vatrogasaca i pilota, razdimilo se.

Ono što su zatekli, radili, spasli u požarima, kao jednoj od najzahetvnijih operacija rada, najbolje se vidi na ovim snimcima, koji treba da ostanu upamćeni. Svaka reč je suvišna, kao i zahvalnost za prelete.

Više od 500 požara izbilo je poslednjih nedelja u Grčkoj, koja je, kao i druge zemlje u mediteranskoj regiji, uključujući Tursku i Tunis, zabeležila svoje najviše temperature u poslednjih nekoliko decenija, prenosi Rojters.

Vatra je pustošila prirodu na Eviji više od nedelju dana zbog čega su hiljade ljudi evakuisane.

Pre Evije, helikopterska jedinica je od požara spasavala Severnu Makedonoju. Pre toga Republiku Srpsku, pre toga našu Mokru Goru, pre toga Negbine...

(Telegraf.rs)

Video: Počela izgradnja kompleksa "Green line" na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    17. avgust 2021 | 20:28

    Podrska nasim hrabrim vatrogascima,nek ih Bog cuva!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA