Milena imala veoma neprijatno iskustvo sa instruktorom vožnje: "Govorio mi je da raširim noge"

 
 
  • 12

Nakon što se Milena požalila u auto-školi na instruktora zbog seksističkih komentara, dodelili su joj drugog koji joj se otvoreno nabacivao

Žena, vožnja, vozač, vozačica Foto: Unsplash

Milena J. (37) iz Beča doživljavala je neprijatna iskustva tokom časova vožnje, jer su instruktori imali seksističke komentare i nabacivali su joj se.

Ona za Heute kaže da je neprijatnost doživela sa čak dva instruktora, koji su joj upućivali neprimerene komentare. Kako kaže, tokom prvog časa vožnje instruktor je počeo da urla na nju: "Raširi noge! Si ikad videla da muškarac tako sedi?"

- Kada sam rekla da nisam muškarac on je počeo da priča o ženama i mini suknjama, pitajući se zašto mi žene uopšte hoćemo da vozimo kola. Ja sam nosila farmerke tog dana", priseća se Milena.

Kada se požalila na ovog instruktora, dodelili su joj novog, koji nije imao seksističke komentare, ali otvoreno flertovao sa njom.

- Tokom časa neprestano sam slušala neukusne komplimente o mom izgledu i pitanja zašto me muž pušta da budem sama u kolima sa drugim muškarcima. Interesovalo ga je i da li sam ikada prevarila supruga - tvrdi Milena.

Zbog svega toga Milena je donela odluku da više ne ide na časove vožnje, i više nikada nije sela za volan

Markus Sigmund, koji je vlasnik jedne auto škole, kaže da u slučaju da se klijenti požale na ponašanje instruktora, uvek svom zaposlenom daje šansu da se opravda. Ukoliko klijent to želi, kaže i da sednu svi da razgovaraju.

- Ukoliko se ispostavi da su tvrdnje klijenta tačne taj zaposleni nema više šta da traži kod nas - kaže Markus.

Stručnjaci u Austriji apelovali su na sve koji preživljavaju bilo kakav vid maltretiranja da se obrate nadležnima.

(Telegraf.rs)

Video: Počeo spektakl u Batajnici, prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez Koja

    10. jul 2021 | 10:02

    Verovatno izmišljena priča, ali i da nije oteraš ga u pm, ako te smara ili ga tužiš ako te ugrožava, namestiš ga sa snimkom, a ako ti prija zahvališ se, prihvatiš ponudu.Ne vidim nijedan razlog za ovaj tekst.Svaki dan se milijarda ljudi nabacuje jedni drugima, kako žene muškarcima, tako i muškarci ženama.Kada bi pisali o svakom ovakvom slučaju ne bi bilo prostora da se piše ni o čemu drugom.Drugo pravite senzacije od nekog (dobro možda seljoberskog)nabacivanja.

  • Map

    10. jul 2021 | 09:32

    I opet neka Milena

  • Ljubivca

    10. jul 2021 | 09:14

    Tvoje je da kažeš Ne ili moda da

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA