Moskva opet zapretila: Ko provocira u Crnom moru "dobiće po nosu"

 
 
 ≫ 
  • 4

Rjabkov je u intervjuu za moskovski časopis Međunarodni život rekao da Crno more nije mesto gde su igre dozvoljene

holandija rusija sukob na Crnom moru more Foto: Twitter/Defensie

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov izjavio je da će, kako je naveo, provokatori koji i dalje budu "igrali igre" u Crnom moru "dobiti po nosu".

Rjabkov je u intervjuu za moskovski časopis Međunarodni život rekao da Crno more nije mesto gde su takve igre dozvoljene, prenosi TASS.

Govoreći o britanskom razaraču Defender na koga su nedavno, prema tvrdnji Moskve, ispaljeni upozoravajući hici pošto je ušao u ruske teritorijalne vode kod Krima, Rjabkov je ocenio da Sjedinjene Države i Velika Britanija nastoje da popuštaju Ukrajini čak i u situaciji kada postoji opasnost od izbijanja sukoba.

Prema njegovim rečima, Vašington i London bili su svesni posledica i težine takvih postupaka i razumeli su reakciju Moskve.

Rusija tvrdi da je britanski razarač „Defender“ 23. juna ušao u ruske teritorijalne vode kod Krima. Ruski granični brod ispalio je zato hice upozorenja, a avion Su-24M takođe je izvršio upozoravajuće bombardovanje u pravcu broda. London, međutim, tvrdi da na razarač nije pucano i da se nije nalazio u teritorijalnim vodama Rusije.

Video: Ovo je britanski brod koji se ušunjao u ruske vode

(Telegraf.rs)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💯jko™

    6. jul 2021 | 13:19

    Nisam Rusofil, ali za mene je osnovno i jedino razumno pitanje šta traže Američki i Engleski ratni brodovi u Crnom moru? Tačka. Šta bi bilo da se ruski ratni brodovi vrzmaju oko obale Engleske ili Amerike?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA