≫ 

Novi detalji mučenja ubijene devojčice: Migranti je silovali više puta, četvrti je i dalje u bekstvu

Policija je privela trojicu državljana Avaganistana, dok je za četvrtim raspisana međunarodno poternica

  • 12
Beč, Austrija, devojčica, ubistvo Foto: Privatna arhiva

L. V. (13), čije telo je pronađeno u subotu 26. juna, naslonjeno na jedno drvo u Beču, najverovatnije je više puta silovana pre smrti, a silovala su je najmanje dvojica muškaraca, prenose austrijski mediji.

Mediji, pozivajući se na neimenovane izvore, pišu da se sumnja da je dete više puta seksualno zlostavljano u noći koje je prethodilo pronalasku njenog tela, te da su je silovala sigurno dvojica od četvoro osumnjičenih.

Veruje se da je devojčica silovana i ubijena u stanu koji je koristio 18-godišnji Avganistanac, koji je priveden u ponedeljak uveče.

Policija je privela trojicu Avganistanaca, starosti između 16 i 23 godine zbog sumnje da su učestvovali u zločinu, a za četvrtim muškarcem raspisana je međunarodna poternica.

Istragom bi trebalo da bude ustanovljeno i kako je devojčica iz Donje Austrije završila u stanu migranta u Beču. Veruje se da od ranije poznavala 16-godišnjeg Avganistanca, koji je takođe priveden. Sumnja se da ju je baš on odveo u stan, a da je privedeni 23-godišnjak doneo drogu i naterao je devojčicu da je uzme.

Sumnja se da su detetu dati ekstazi i kokain.

Danas bi trebalo da bude doneta odluka da li će dvojici mladića koji su uhapšeni u ponedeljak biti određen pritvor. Mladić (23) koji je priveden u sredu, trebalo bi da bude saslušan.

Najmlađi migrant se na saslušanju branio ćutanjem, dok je 18-godišnjak negirao zločine koji mu se stavljaju na teret.

Kako pišu mediji osumnjičeni (18) i (23) su od ranije poznati policiji zbog brojnih krivičnih dela. Stariji je osuđivan i zbog seksualnog nasilja.

Podsetimo, telo devojčice pronađeno je u subotu 26. juna oko 7 časova, naslonjeno o drvo. Prolaznici su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć, ali za dete nije bilo spasa, lekari su mogli samo da proglase smrt. Na vratu devojčice bile su vidljive modrice, a obdukcija je pokazala da je preminula od posledica gušenja.

Istragom je ustanovljeno da je dete drogirano i seksualno zlostavljano. Veruje se da je devojčica namamljena u stan 18-godišnjeg Avganistanca, gde su je drogirali, a potom je brutalno silovali. U zoru su njeno telo izneli iz stana i ostavili na zelenoj površini naslonjeno o drvo.

Telo su roditelji identifikovali tek u nedelju, nakon što je policija objavila da je pronađeno telo ženske osobe u crnoj dukserici na kojoj piše "živi ili umri". Svesni da je tu duksericu nosila njihova ćerka, odjurili su u stanicu, gde su im potvrđene najgore sumnje.

Kobne noći tražila da ostane duže napolju

M. P. majka devojčice, rekla je da je L. V. u petak bila napolju sa najboljom drugaricom i da joj je bilo rečeno da dođe kući do 21 sat.

- Pre nedelju dana smo imale raspravu oko toga kad treba da dolazi kući i ja sam joj rekla da mogu da budem još stroža. To veče se javila na WhatsApp i pitala da li sme da ostane napolju do 22 časa i odobrila sam. Kada se nije pojavila pitala sam je porukom: "Da li dolaziš kući?", a ona mi je odgovorila: "Ne" - rekla je majka.

U subotu ujutru su, kaže, saznali da se njena najbolja drugarica vratila kući pre ponoći, ali L. V. još nije bilo.

- Tada smo predali prijavu o nestanku. Popodne sam čitala u medijima o lešu koji je pronađen u Donauštatu, pisalo je da žrtva ima 18 ili više godina. Nije mi ni palo na pamet... - rekla je majka.

Ona dodaje da je L. V. jedan drugar video kraj Dunava oko 2 sata ujutru.

- Kasnije smo tek saznali da je bila kraj Dunava. Drug ju je video oko 2 sata posle ponoći na kanalu. Sa njom je bio neki mladi stranac, pretpostavljam da je to ovaj mlađi, jer da je bio stariji, taj drug bi sigurno popričao sa njom - dodala je M. P.

Da telo pronađeno kraj drveta u Beču pripada njenoj ćerki shvatila je kada je policija objavila detalje o odeći.

- Odmah sam znala, po duksu, po pantalonama i patikama. Odmah sam zvala policiju i histerično rekla policajcu da uporede fotografije... Onda su došli, davali su mi fotografije, nisam mogla... Tada je potvrđeno - rekla je majka.

Video: Migranti uz povike Alahu akbar! pokušavaju da se probiju u Grčku i kamenuju policiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    2. jul 2021 | 13:54

    Jezivo jeste ali to je sumorna buducnost Evrope.Ovaj put je i drzava zatajila jer zasto je taj stariji maloletnik ako je vec osudjivan za seksualne napade na slobodi?Drugo roditelji moraju vise pricati deci o opasnosti koja im preti od strane migranata.A pre neki dan na portalu jedan musliman branio silovatelje a za nas rekao da nismo ljudi.Pa rodjace nije austriska policija teletabis da bez dokaza bilo sta kaze ili uhapsi.

  • Xxx

    2. jul 2021 | 12:45

    Oslobodilačka vojska Austrije...

  • Shqipetar

    2. jul 2021 | 15:26

    Pa onda placu kad se potapaju camci sa ovakvom bagrom.Daje drzava hleb,stan a ovi ubiju decu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA