U "kontrolisanoj eksploziji" pirotehnike povređeno 17 osoba: Demineri napravili katastrofalnu grešku

 
 
 ≫ 
  • 0

Policija u Los Anđelesu zaplenila je veliku količinu nelegalnog vatrometa, a kada su pokušali da izazovu kontrolisanu eksploziju ceo kamion odleteo je u vazduh dok su svi posmatrači okolo pretrpeli povrede

U velikoj eksploziji u južnom Los Anđelesu oštećene su zgrade i povređeno najmanje 17 ljudi, uključujući policajce.

Sve se desilo dok je tim za deminiranje pokušavao bezbedno da aktivira improvizovane eksplozivne uređaje koji su zaplenjeni iz nekoliko kuća. Na kamionu se našlo oko hiljadu kilograma nelegalnog vatrometa.

Eksplozija je oštetila automobile u stambenom naselju i ostavila ostatke na ulicama, pokazali su snimci na društvenim mrežama. Kamion koji je korišćen za sakupljanje vatrometa takođe je teško oštećen.

Demineri su sav zaplenjeni vatromet prebacili u gvozdenu komoru posebnog vozila za tu namenu.

Policija je aktivirala uređaje u 19:37, verujući da će komora moći da zaustavi detonaciju, ali došlo je do "totalnog katastrofalnog kvara komore", rekao je načelnik policije Majkl Mur.

- Jasno je da su se pratili protokoli i da su se vodili prema njima, ali u tom vozilu dogodilo se nešto što nije smelo da se dogodi i ne znamo zašto - dodao je je načelnik.

Svakako broj povređenih i šteta bi bila manja da policija od celog događaja nije napravila spektakl pustivši ljude da priđu.

Sjedinjene države spremaju se za proslavu Dana nezavisnosti koj ise tradicionalno obeležava velikim vatrometima, pa je početak jula posebno rizičan nekontrolisanih eksplozija i požara što se tiče.

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Vučića sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA