Džesika je platila 3.000 dolara da bi skinula masnoću sa stomaka: Nakon 13 dana proglašena je mrtvom

Fenandez je ubrzo zbog jakih bolova prebačena u bolnicu u kojoj je od posledica infekcije preminula tri dana kasnije

  • 5
liposukcija, operacija, estetika, estetcka hirurgija Foto: Shutterstock

Džesika Fernandez (28) uradila je tretman liposukcije u jednom salonu u provinciji La Viktorija u Meksiku. Trinaest dana kasnije, ona je preminula od posledica infekcije koju je dobila nakon rizičnog tretmana. 

Ona je želela da smanji obim struka i obratila se jednom salonu u kom su je uverili da za 3.000 dolara mogu da reše njen problem. Džesika je došla u zakazanom terminu i zahvat je posle nekoliko sati bio završen.

- Svu masnoću iz stomaka premestili su u zadnjicu. Umesto jednog, uradili su joj četiri zahvata. Ona je salon napustila sa gipsom koji je neko vreme morala da nosi, nije ni mogla da pretpostavi da će se desiti nešto loše - rekla je njena snaha za medije.

Džesiki je prvih nedelju dana bilo dobro, a onda je počela da oseća jake bolove. Zbog gipsa nije mogla da vidi šta se dešava sa njenim telom, pa je nakon nekoliko dana otišla ponovo u salon po savet.

- Počela su da joj otiču stopala. Otišla je kod žene koja joj je uradila zahvat, ali joj je ona rekla da je u pitanju zadržavanje vode i da to nije ništa strašno - nastavila je njena snaha.

Kasnije se ispostavilo da osoba koja je Džesiki uradila zahvat nema licencu za ovaj posao i nije lekar po struci.

Fenandez je ubrzo zbog jakih bolova prebačena u bolnicu u kojoj je od posledica infekcije preminula tri dana kasnije. 

Doktori su odmah utvrdili da je njeno telo u potpunosti inficirano, a ceo slučaj je odmah prijavljen policiji. Vlasti su odmah otišle u salon i uhapsile vlasnicu  koja je Džesiki uradila sporan zahvat.

Kada je policija ušla u salon zatekli su katastrofalno stanje. Njen salon nije imao adekvatnu opremu za izvođenje ovog zahvat. Pošto nije stručna, vlasnica čak nije policiji znala da objasni kako je obavila zahvat, kao ni šta je u postoperativnom postupku moglo da pođe po zlu.

Ona je privedena i protiv nje će biti podneta krivična prijava, a salon koji je držala odmah je zatvoren.

Video: Neki nisu spremni za vežbanje a ipak žele pločice: Na šta ste vi sve spremni radi dobrog izgleda?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koča

    29. jun 2021 | 22:24

    Ljudi jednostavno preprosto gledaju na svet. Imaju samo dve opcije. Crno i belo. Jednostavno ne postoji 100% uspešnost ničega pa ni u zdravstvu. 0.1% ili 1% ili 5% jednostavno statistički neće biti uspešno i čovek nikada to neće moći da spusti na 0%. Jednostavno ne može. Ništa što čovek napravi jednostavno ne može biti savršeno i to je to. Što se recimo zdravstva tiče svaka zemlja za svoju uspešnost ima određene procente i jedino što može to je da se trudi da ih drži što je niže moguće. Ono što je nezgodno to je kada se čovek nađe u tih 0.1% ili 1% ili koliko već ali...

  • Budalastina

    29. jun 2021 | 21:59

    Pa dobro. Umrla je "vitka"!

  • 30. jun 2021 | 09:05

    Drugo misljenje , ocigledno nije cula za taj izraz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA