Putin potpisao zakon koji zabranjuje ekstremistima izlazak na izbore

 
 
  • 11

Zakonom se zabranjuje članovima ili liderima grupa, koje se smatraju ekstremističkim, da se kandiduju za mesto u Državnoj Dumi, donjem domu parlamenta, ili da učestvju u drugim izborima u periodu od tri do pet godina

Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas zakon kojim se zabranjuje članovima organizacija koje se u Rusiji smatraju ekstremističkim da se kandiduju na izborima.

Saveznici ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, koji se nalazi u zatvoru u Rusiji, tvrde da je cilj zakona da se onemogući njihovo učešće na parlamentarnim izborima ove godine, prenosi Rojters.

Zakonom se zabranjuje članovima ili liderima grupa, koje se smatraju ekstremističkim, da se kandiduju za mesto u Državnoj Dumi, donjem domu parlamenta, ili da učestvju u drugim izborima u periodu od tri do pet godina.

Zakonom se onemogućavaju kampanje za parlament koje su najavili pojedini saveznici Navaljnog, uključujući Ljubov Sobolj, koja se krivično goni zbog protesta organizovanog u znak podrške Navaljnom.

Potpisivanje zakona poklapa se sa 45. rođendanom Navaljnog, koji će on obeležiti iza rešetaka pošto služi dvoipogodišnju kaznu zbog optužbi za proneveru, a za koje tvrdi da su izmišljene.

Tim Navaljnog sarkastično je nazvao zakon "specijalnim rođendanskim pozdravom iz Kremlja".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: PKS širi prisustvo na azijskom tržištu: Otvorene još dve kancelarije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    4. jun 2021 | 14:27

    Bravo najjaci predsednice na svetu.

  • Milan

    4. jun 2021 | 14:26

    To brate pravoslavni I mi cemo to da uvedemo jer ne znaju sta je demokratija samo misle sa silom nesto da urade I to uz pomoc zapadnih zlocinaca.

  • Roki

    4. jun 2021 | 14:55

    Može samo Putin učestvovati za njega su Tito Pol Pot i Kim Dzong Im demokrate 😂😂😂😂😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA