Beloruski opozicionar pokušao da se ubije na suđenju: Izbo sebe olovkom u vrat, prebačen u bolnicu

 
  • 8

Latipov se suočava sa optužbama za kršenje javnog reda, pružanje otpora policiji i druge radnje za koje je predviđena zatvorska kazna do 10 godina

Beloruski aktivista Stepan Latipov, uhapšen u protestima prošle godine, pokušao je danas samoubistvo tokom sudskog ročišta u Minsku, u znak protesta zbog pretnji vlasti da će goniti njegovu rodbinu.

Latipov je sebi olovkom naneo povredu u predelu vrata tokom sudskog saslušanja dok je sedeo u prostoru za optužene, saopštio je centar za ljudska prava Viasna u Belorusiji, prenosi AP, navodi Tanjug.

Video snimci objavljeni na internetu pokazuju kako krvavog Latipova izvode iz zgrade u glavnom gradu Belorusije i smeštaju u vozilo hitne pomoći.

On je hospitalizovan i uveden u indukovanu komu, saopštila je Visana.

Pre nego što se povredio, Latipov je potvrdio ocu da su tokom sudskog postupka istražitelji pretili otvaranjem krivičnih slučajeva protiv njegove rodbine i saradnika ako ne prizna krivicu.

Latipov se suočava sa optužbama za kršenje javnog reda, pružanje otpora policiji i druge radnje za koje je predviđena zatvorska kazna do 10 godina, a u zatvoru je bio od septembra, kada je uhapšen tokom masovnih protesta protiv predsednika Aleksandra Lukašenka.

Proteste je pokrenula opozicija nakon što je Lukašenko osvojio šesti mandat na izborima u avgustu koje opozicija nije priznala uz tvrdnju da su namešteni.

(Telegraf.rs)

Video: Nusret Heljo, volonter iz Sarajeva: "Prvi smo ušli u selo u kome je stradala trudnica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    1. jun 2021 | 19:50

    Ziveo Lukasenko ovaj kolko je bio ucenjen od Zapada spasio se ubio se!!!

  • Aca

    1. jun 2021 | 19:49

    Neka je ko mu je kriv ziveo brat Lukasenko!!!

  • Aleksa

    1. jun 2021 | 20:19

    Lukašenko osvojio šesti mandat ? Ma kako da ne. Nije on ništa osvojio nego pokrao izbore za koje postoje dokazi. Samo ne kaže se uzalud radi šta hoćeš ali ne možeš dokle hoćeš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA