Devojčica (5) i beba umrli nakon trovanja pečurkama: Mališan preminuo na Uskrs
Dečak Viktor, star samo sedam meseci, preminuo je na Uskrs u bolnici u Ukrajini nakon što je otrovan pečurkama.
Viktor i njegova petogodišnja sestra prevezeni su u bolnicu 27. aprila, nakon što im je pozlilo kod kuće nakon ručka. Ispostavilo se da im je majka davala da jedu čorbu sa pečurkama koje je ubrala u blizini kuće u regionu Černigov.
Doktor Aleksandar Kareta, koji je brinuo o dečaku na intenzivnoj nezi, kaže da je Viktor preminuo jer je otrov iz pečuraka doveo do otkazivanja rada organa. Kako je naveo, dečak je po prijemu u bolnicu već bio u komi i odmah je stavljen na mehaničku ventilaciju. Njegova sestra, petogodišnja devojčica, takođe je primljena u teškom stanju i preminula je 30. aprila uprkos naporima lekara.
Ukrajinski mediji pišu da su otac i majka brali pečurke u blizini porodične kuće. Deo pečuraka su zamrzli, a od jedan deo su ostavili za čorbu koju su kobnog dana svi jeli. Prve znake trovanja ispoljio je Viktor, koji je počeo da povraća. Tokom noći slošilo se i petogodišnjoj devojčici, a ujutru je simptome trovanja pokazalo još dvoje dece. Nije poznato u kakvom su stanju bili roditelji.
Video: Ove pečurke nikako ne smete da pojedete
(Telegraf.rs)
Video: Oskrnjavljen mural herojima s Košara u Kosovskoj Mitrovici, zločin iz mržnje prema Srbima
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Viki
Ni jestive pecurke se ne daju bebama jer njihovi stomaci to ne mogu da trpe. Neodgovorni roditelji. Strasno!
Podelite komentar
Pera
Na prikazanom videu pod naslovom "ove pečurke nipošto nemojte da jedete" /ili slično tome/ prikazane su dve vrste gljiva od kojih je prva pod narodnim imenom "muhara" i koja je na neki način otrovna ali ne sa smrtnim ishodom. Ona sadrži halucinogeni sastojak koji ako se unese u organizam izaziva halucinacije i ništa više. Nakon nekog vremena organizam sew bez lekova vraća u normalno stanje. Razni šamani širom sveta je konzumiraju na svojim obredima. Druga vrsta prikazana na videu je jestiva i kvalitetna gljiva narodnog imena "golubica" i vrlo lako je determinirati po karakterističnom zrnastom mesu koje se lomi kao školska kreda.
Podelite komentar