Poljska uvodi ograničenja: Zemlji preti totalni lokdaun

 
 ≫ 
  • 1

Poljska uvodi ograničenja nakon što su zabeležili najveći broj novozaraženih od početka godine

poljska Foto: Pixabay

Poljska je danas saopštila da uvodi ograničenja širom zemlje pošto su novi dnevni slučajevi korona virusa dostigli najviši nivo ove godine.

Poljska je sprovodila regionalne restriktivne mere u pokušaju da smanji nagli porast infekcija izazvanih veoma zaraznom varijantom korona virusa prvi put otkrivenom u Britaniji, ali vlada je navela da će, ukoliko broj zaraženih nastavi da raste, biti uvedeno "zaključavanje" cele zemlje, preneo je Rojters.

Pozorišta, tržni centri, hoteli i bioskopi biće zatvoreni od subote, izjavio je ministar zdravlja Adam Niedzielski na konferenciji za novinare.

- Više nemamo mogućnost da sprovodimo samo regionalna ograničenja. Jedini put napred je trenutno proširenje ograničenja na celu Poljsku - rekao je on, dodajući da će učenici preći na učenje na daljinu.

- Ako ovaj potez ne rezultira ublažavanjem pandemije ili bar usporavanjem trećeg talasa, sledeći koraci bi bili tipično ''zaključavanje'', tipična situacija u kojoj ćemo potpuno sve zatvoriti - rekao je Niedzielski.

Prema njegovim rečima, 52 odsto novih slučajeva povezani su sa varijantom koja je prvo otkrivena u Velikoj Britaniji.

U zemlji koja ima 38 miliona stanovnika danas su registrovana 25.052 slučaja korona virusa, prema podacima Ministarstva zdravlja, što je značajno povećanje u odnosu na prethodni rekordni broj iz 2021. godine koji je protekle subote iznosio 21.049 osoba.

Istovremeno, u protekla 24 časa zabeleženo je 453 smrtnih slučaja od korona virusa.

U Poljskoj je od početka pandmeije zabeleženo ukupno 1.956.974 slučajeva korona virusa i 48.032 smrtna slučaja.

Video: Lončar: Nove mere su jedino rešenje da sačuvamo živote

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GaGA

    17. mart 2021 | 17:35

    Nece narod da se vakcinise neproverenim vakcinama pa svi krenuli histerijom ,pretnjama ,ucenama na globalnom nivou. Strah ,panika najbolje sredstvo manipulacije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA