Grčki lekari intubiraju pacijente sa koronom van odeljenja Intenzivne nege: "Kao da smo u ratu"

 
 
  • 1

Antonopulosje kazao da je situacija u Atici toliko teška da su poslednjih dana doktori prinuđeni da biraju koji će pacijenti biti primljeni na odeljenje Intenzivne nege

Bolesnik pacijent bolnica raspirator koronavirus Ilustracija, Foto: Shutterstock

Vlasti u Grčkoj grčevito pokušavaju da obuzdaju širenje korona virusa, a tamošnji mediji navode da su medicinski kapaciteti popunjeni, te primera radi, bolnice u Atici prema njihovoj oceni "ovih dana žive u stanju rata".

Kako javlja portal "Flash", bolnica Genimata nema više slobodnih kreveta na Intenzivnoj nezi, ali je zato osam do 10 pacijenata u teškom stanju intubirano van tog odeljenja.

Direktor radiologije u toj bolnici Spiros Antonopulos opisao je kako je izgledala poslednja smena u najvećoj bolnici u zemlji.

- Nema slobodnog kreveta na Intenzivnoj nezi, kao ni na kovid odeljenju. Imamo između osam i 10 pacijenata koji čekaju da im se oslobodi krevet - kazao je Antonopulos.

On je istakao da je situacija u Atici toliko teška da su poslednjih dana doktori prinuđeni da biraju koji će pacijenti biti primljeni na odeljenje Intenzivne nege.

- Poslednje tri smene su bile jako teške, primamo po 60 pacijenata po smeni. U ovoj bolnici sam 30 godina i nikada nisam osetio ovakve uslove kao da smo u ratu - objašnjava Antonopulos.

Prema poslednjim podacima, više od 223.000 ljudi zaraženo je koronavirusom, a 7.196 osoba preminulo je od posledica kovida.

Video: Ovo je realnost a ne crtać: Posle zemljotresa zgrada se sama od sebe srušila

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J....

    19. maj 2021 | 17:42

    Pa oni otvorili granice za turiste uz onoliko uslova!hvala lepo preskočicemo i ove godine grčku!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA