Baka i troje dece poginuli u požaru u Teksasu: Upalili kamin da se ugreju tokom nestanka struje

 
 
 ≫ 
  • 1

Porodična kuća kompletno je izgorela

Vatra, požar, vatrogasci, Kalifornija Foto: Tanjug/AP

Troje dece i njihova baka poginuli su ove nedelje u požaru koji je zahvaito kuću Teksasu, nakon što im je nestalo struje zbog zimskih oluja koje su zadesile ovu američku državu.

- Vatrogasna služba je oko dva sata posle ponoći odgovorila na poziv za požar u ista Lejk Drajvu, gde su zatekli porodičnu kuću zahvaćenu plamenom - rekao je Dag Adolf, potrparol vatrogasnog odeljenja u Sent Luisu.

On je dodao da su vatrogasci u kući troje mrtve dece osnovnoškolskog uzrasta, kao i stariju ženu, dok je majka dece bila van prebivališta sa opekotinama. Očekuje se da će ona da preživi.

Adolf je istakao da je porodica možda koristila kamin da bi se zagrejala.

- Očigledno je da su pokušavali da im bude toplo. Ne možemo da kažemo tačan uzrok, ali mislimo da su koristili kamin - objasnio je.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Објава коју дели Shelley Childers (@shelleyabc13)

U vreme požara, naselje je, zbog zimske oluje, bilo bez struje.

Prema Adolfovim rečima, cela kuća je izgorela u požaru.

U čast poginule dece pokrenute su dve akcije prikupljanja humanitarne pomoći. Deca su identifikovana kao Olivia (11), Edison (5) i Colet (5) Uien.

Jedno prikupljanje novca započeo je njihov ujak, rekavši da će sredstva iskoristiti za osnivanje fondacije u čast dece, uključujući stipendiju u školi koju su deca pohađala.

"Hvala svima na ljubavi i podršci. Trenutno nam nije potrebno mnogo, ali smo pod utiskom. Naša srca su trenutno slomljena. Međutim, vaša ljubaznost pružila nam je neku vrstu utehe. Zauvek smo svima zahvalni", navedenoje u okviru druge akcije prikupljanja novca koji treba da bude pomoć majci.

(Telegraf.rs)

Video: Koncert Konstrakte i benda Zemlja gruva u Sava Centru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    21. februar 2021 | 07:13

    Кад би њима неко наметнуо санкције као они нама а и великом делу света, побили би се и истребили међусобно за месец дана.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA