Istraga SZO u Vuhanu otkrila: Korona virus ipak nije potekao iz laboratorije, stigao je iz prirode?

 
 
 ≫ 
  • 35

Podsećanja radi, Embarek je predvodio tim SZO koji je u Vuhanu proveo četiri nedelje u nameri da otkrije poreklo korona virusa

Svetska zdravstvena organizacija, istraga SZO Vuhan Foto: Tanjug/AP

Čelnik Svetske zdravstvene organizacije Peter Ben Embarek kazao je danas da dokazi upućuju da je reč o prirodnom pojavljivanju korona virusa, suprotno spekulacijama nekih stručnjaka da je infekcija nastala u laboratoriji.

On je na konfrenciji za medije na kojoj su predstavljeni rezultati istrage SZO istakao da je rad tima na identifikovanju porekla virusa nastavlja, a da smer istrage ide ka istraživanju prirodnih nosioca koronavirusa i sličnih infekcija među populacijom slepih miševa.

On se takođe osvrnuo u pretpostavci da je reč o virusu koji je pobegao iz laboratorije.

- Hipoteza o nesreći u laboratoriji je malo verovatna, da bi se njome opisalo kako je virus stigao u ljudsku populaciju. Ovo nije pretpostavka koju ćemo preporučivati u budućim studijama - kazao je Embarek.

- Vuhan nije okolina koja je blizu takvom okruženju, a direktan skok virusa sa slepih miševa na taj grad je malo verovatan - istakao je Embarek na konferenciji za medije.

Ovaj stručnjak navodi da njegov tim ima potencijalne dokaze koji se tiču drugih vrsta životinja i istakao je da je taj proces u toku.

Podsećanja radi, Embarek je predvodio tim SZO koji je u Vuhanu proveo četiri nedelje u nameri da otkrije poreklo koronavirusa.

Video: Koje sve teorije zavere prate virus Covid-19?

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    9. februar 2021 | 13:03

    Pazi da vam ne poverujem... Otkud baš u Vuhanu da se pojavi???Laže SZO, lažu Kinezi, laže nas ceo svet... Istina će kad tad izaći na videlo...Onaj ko je odgovoran za ovo, bilo da je institucija, država ili pojedinac treba da odgovara dok bude sveta i veka...

  • Jasna

    9. februar 2021 | 12:52

    Ma da kako da ne... doleteo slepi mis na pijacu i "pljuc" eto vam virusa... Kad bi svi verovali u Deda Mraza

  • 534

    9. februar 2021 | 12:52

    Naravno da je iz prirode stigao. Pitanje glasi: ko ga je pustio u prirodu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA