Misionar osuđen za seksualno zlostavljanje dece u sirotištu u Keniji: Bio je vuk u jagnjećoj koži

 
 
  • 5

FBI je otkrio da je Gregori Dau zlostavljao najmanje četiri tinejdžerke od 2013. do 2017. godine

Gregory Dow Foto: Facebook/Gregory Dow

Amerikanac Gregori Dau osuđen je na više od 15 godina zatvora jer je zlostavljao maloletne devojčice u sirotištu u Keniji. Hrišćanski misionar je sa ženom otvorio sirotište 2008. godine, prenosi BBC.

- On je bio vuk u jagnjećoj koži - navodi agent FBI-ja Majkl Driskol.

Prošle godine, Dau se izjasnio da je kriv u SAD, po četiri tačke optužnice, da se "upustio u nedozvoljeno seksualno ponašanje sa maloletnima u stranoj zemlji".

Sirotište su delimično finansirale crkve iz Pensilvanije i radilo je skoro 10 godina pre nego što je Dau pobegao 2017. godine. Kenijci su bili šokirani kada se saznalo da je Dau napustio Keniju ubrzo pošto su optužbe o zlostavljanju obelodanjene.

Ljudi se pitaju kako je nekome ko je ranije osuđivan za slične zločine dozvoljeno da otvori sirotište. S obzirom da mu je suđeno u SAD, Kenijci se sada pitaju da li je njihova zemlja sposobna das seksualne prestupnike izvede pred lice pravde.

FBI je proveravao dojavu i Dau je optužen u julu 2019. godine. Dojava je stigla od Kenijke koja živi u Americi i koja se vratila u rodnu zemlju da bi se brinula o majci, koja je živela u blizini sirotišta.

Kako navodi Vašington post, ona je meštane svog sela zatekla "na nogama" pošto su dve devojčice, od 12 i 14 godina, pobegle iz sirotišta i ispričale šta im se tamo dešavalo. Ona je postala detektiv i sama zabeležila svedočenja zlostavljanih devojčica. FBI je potom otkrio da je Dau zlostavljao najmanje četiri tinejdžerke od 2013. do 2017. godine.

Dve među njima imale su samo 11 godina kada je zlostavljanje počelo.

Supruga mu pomagala?

- Njegova žena je čak transportovala žrtve do medicinske klinike da bi im tamo u ruke ugradili implante koji kontrolišu začeće, što je dozvolilo Dauu da nastavi sa zločinima bez bojazni da će one zatrudneti - navodi se u saopštenju tužioca po osudi Gregorija Daua.

Dau je već bio poznat seksualni prestupnik pre nego što je otvorio sirotište. Još 1996. godine on je priznao krivicu za napad sa namerom da počini seksualno zlostavljanje za šta je dobio dve godine uslovno i naređeno mu je da se registruje na 10 godina kao seksualni prestupnik.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Crteži i kaligrafija F.M. Dostojevskog" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    5. februar 2021 | 21:43

    Smrtna....!!!

  • Sneza

    5. februar 2021 | 21:56

    Ma gde Ameri To su divni ljudi

  • Перагеније

    5. februar 2021 | 23:30

    "On je bio vuk u jagnjećoj koži " - КАО и већина тих, тзв., мисионара, англесексонаца. Срећа да немају петљу, иначе бисмо се још много тога нагледали...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA