Aleksej Navaljni osuđen na tri i po godine robije

 
 
 ≫ 
  • 47

Podsećanja radi, Navljani se 17. januara vratio u Rusiju, a sat vremena pošto je sleteo, uhapšen je na aerodromu

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni osuđen je na zatvorsku kaznu od tri i po godine zato što je prekršio pravila uslovne kazne u slučaju "Iv Roše", javljaju svetski mediji.

Pošto je već odslužio deo kazne u kućnom pritvoru tokom prvog suđenja, on će dve godine i osam meseci provesti u zatvoru, navode ruski mediji.

Kako navodi "Russia today", sud u Moskvi je u obrazloženju presude naveo da se Navaljni nije redovno javljao federalnoj zatvorskoj službi, a njegov izgovor je prema mišljenju te ustanove bio nedovoljan.

Zbog toga, sudija je odlučio da se uslovna kazna preinači pravosnažno u zatvorsku.

Podsećanja radi, Navaljni se 17. januara vratio u Rusiju iz Nemačke, gde se oporavljao od navodnog trovanja. Po dolasku na aerodrom Šeremetjevo, on je sat vremena kasnije uhapšen.

On je skoro pet meseci proveo na lečenju u Nemačkoj. Navaljni se oporavljao od posledica navodnog trovanja nervnim agensom "novičok" dok je u avgustu prošle godine putovao iz ruskog grada Tomsk za Moskvu.

Zbog pogoršanog stanja, avion je hitno sleteo u Omsk gde je Navaljni prebačen u lokalnu bolnicu, a nekoliko dana posle toga, transportovan je na dalje lečenje u Berlinu. Prema navodima tamošnjih lekara, ruski političar navodno je bio otrovan "novičokom".

Ruski opozicionar je svojevremeno u intervjuu za nemački list "Der Spiegel" kazao je da je za napad na njega odgovoran Putin, a zvanični Kremlj demantovao je da je organizovao trovanje političara.

Video: Moskva na nogama: Počinje suđenje Navaljniju, u sudnici smešten u kavez

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA