Čovek sa rogovima koji je upao u Kapitol želi da svedoči protiv Trampa: Oseća se izdano i prevareno

 
 
  • 6

On je zatražio da ga Tramp pomiluje, ali do toga nije došlo

Protest, Vasington, tramp, Jake Angeli Foto: Profimedia/AFP

Muškarac sa rogovima koji je upao u američki Kapitol 6. januara ove godine navodno želi da svedoči protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Džejkob Entoni Čensli, zvani Džejk Andželi ili "QAnon šaman" spreman je da se pojavi na suđenju u februaru na kojem se odlučuje da li će Tramp biti opozvan, rekao je njegov advokat Albert Vatkins za AP.

Međutim, kako je rekao Vatkind, Čensli još uvek nije stupio u kontakt sa nekim članom Senata.

Čensli tvrdi da je učestvovao u nemirima 6. januara na "zahtev predsednka da sve "patriote" dođu u Vašington 6. januara".

Samoprozvani šaman nije jedini koji iznosi sličan argument - još najmanje četiri demonstranta insistiraju da su samo sledili Trampove naredbe.

Protest, Vasington, tramp, Jake Angeli Foto: Profimedia/AFP

On je zatražio pomilovanje od Trampa, ali kada do toga nije došlo, "Čensli je osetio da ga je predsednik izdao i prevario", rekao je njegov advokat.

Da podsetimo, brojne Trampove pristalice upale su u zgradu Kongresa nakon što im se tadašnji predsednik obratio na skupu, na kojem je još jednom ponovio da su izbori pokradeni.

U trenutku upada u Kongresu je bila sednica na kojoj je trebalo da se Džo Bajden i zvanično proglasi pobednikom predsedničkih izbora.

Video: Obezbeđenje pištoljima sprečavalo upad u salu Senata

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    29. januar 2021 | 13:28

    Nas su izdali hiljadu puta politicari pa opet ljudi glasaju za iste🤪ludilo🧠,

  • Radovan

    29. januar 2021 | 13:40

    Koja glupost, pa nije mu on licno naredio da udje u Kongres. Tako svako moze da kaze da je dosao i postupao na poziv predsednika, inace u Kongres su upali pre nego sto je Tramp rekao i jednu rec u svom govoru, u drugom mestu, a to su mnogi levicari i iskoristili, dosli upali, snimljeni, i kazu Tramp nas pozvao. Mada istini za volju moze se desiti i da osude Trampa za ovo, sto se u jednoj totalitarnoj zemlji kakva je Amerika postala moze i ocekivati.

  • Aca

    29. januar 2021 | 13:34

    Antifa pripadnik jesam odma rekao cim ga toliko reklamiraju!!!Tramp zna sto ga nije pomilovao!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA