Ko je republikanac koji je najviše iznenadio glasom za opoziv Trampa: Svi mislili da je pogrešio

 
 
  • 4

Rajs nije slučajno pritisnuo pogrešno dugme. Njegov glas za opoziv je bio stvaran i najveće iznenađenje od 10 republikanaca koji nisu podržali predsednika

Tom Rice Foto: Tanjug/AP

Kada je Tom Rajs glasao "za" opoziv predsednika Donalda Trampa zbog njegove uloge u podsticanju pobune na Kapitolu, većina posmatrača iz Kongresa pomislila je da je ovaj političar pogrešio.

Malo toga je nagoveštavalo da će se konzervativni republikanac iz Južne Karoline pridružiti devet kolega iz stranke koji su takođe podržali impičment. Za razliku od Liz Čejni (Vajoming) i Adama Kinzindžera (Ilinois), Rajs nije bio otvoreni kritičar Trampa. Takođe, za razliku od Džona Katka (Njujork) i Dejvida Valadaoa (Kalifornija), Rajs nije predstavljao "swing" okrug.

Međutim, Rajs nije slučajno pritisnuo pogrešno dugme. Njegov glas za opoziv je bio stvaran i najveće iznenađenje od 10 republikanaca koji nisu podržali predsednika, piše CNN.

- Kada je počelo nasilje, kada je Kapitol bio pod opsadom, kada je pretučena i ubijena policija Kapitola, i kada su potpredsednik i Kongres zaključani, predsednik je gledao i tvitovao o manjku hrabrosti potpredsednika. Satima dok je pobuna trajala, predsednik je komunicirao samo na Tviteru i nudio samo slabe zahteve za uzdržavanje... Prošlo je nedelju dana od kada su mnogi povređeni, Kapitol SAD je pokoren, a šest ljudi je ubijeno, uključujući dva policajca. Ipak, predsednik se nije obratio naciji da traži smirenje. Nije posetio povređene i one u žalosti. Nije izrazio saučešće. Rekao je da su njegovi komentari bili "savršeno prikladni" - objasnio je Rajs.

Kako je rekao, podržavao je predsednika četiri godine, za njega je vodio kampanju i glasao dva puta, ali ovaj "krajnji neuspeh je neoprostiv".

Osvrt na njegove komentare, posebno nakon prošlonedeljnog haosa, mogu da pruže dokaze da Rajsov potez nije bio potpuno neočekivan.

Video: Izglasan opoziv Donalda Trampa u Predstavničkom domu

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA