Kongresmen slovenačkog porekla na udaru jer je podsticao na nasilje: Pahor ga 2019. odlikovao

 
 
  • 1

Gosar je jedan od najodlučnijih pristalica američkog predsednika Donalda Trampa i njegove politike

Pol Gosar Foto: Tanjug/AP

Republikanski kongresmen slovenačkog porekla iz Arizone Pol Gosar jedan je od repiblikanaca koji je navodno doprineo napadu na zgradu Kongresa prošle srede, zbog čega je deo njegove porodice zahtevao da on bude sklonjen iz Kongresa.

Gosar je jedan od najodlučnijih pristalica američkog predsednika Donalda Trampa i njegove politike. Uoči "udara" na Kongres, kada je život izgubilo pet osoba, Gosar je pozvao Trampove pristalice da dođu u Vašington 6. januara da brane Ustav i Belu kuću, piše dnevnik.si.

Gosar je potom podneo prigovor na ishod predsedničkih izbora u Arizoni zajedno sa senatorom iz Teksasa Tedom Kruzom. Tokom debate o prigovoru, Trampove pristalice upale su u Kongres.

"Večernji list" piše da je Ali Aleksandar, jedan od organizatora upada u Kongres,n potvrdio da je sve bilo organizovano u dosluhu sa Gosarom, Muom Bruksom i Endijem Bigsom, a u cilju stvaranja "najvećeg mogućeg pritiska" na Kongres.

Inače, slovenački predsednik Borut Pahor je 2019- godine Gosara odlikovao zlatnim redom za jačanje odnosa Slovenije i SAD.

Nakon što je isplivala informacija o Gosarovoj ulozi u demonstracijama, njegova porodica ga je pozvala da odstupi sa dužnosti. Njegovih šestoro braće i sestara već je na izborima 2018. podržalo njegove demokratske rivale, a ne njega.

Video: Izglasan opoziv Donalda Trampa u Predstavničkom domu

(Telegraf.rs)

Video: Premijerno izvedena nova "Pokondirena tikva" u Narodnom pozorištu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA