Demokrate ruše Trampa: Predstavljena rezolucija o opozivu, optužen za "podsticanje pobune"

 
 
 ≫ 
  • 7

Tramp je optužen za "podsticanje pobune" i tvrdi se da je aktuelni predsednik aktivno podsticao na nasilje na američkom Kapitolu

Donald Tramp Donald Tramp / Foto: Tanjug/AP

Rezolucija o opozivu predsednika SAD Donalda Trampa zbog njegove uloge u prošlonedeljnim demonstracijama predstavljena je u Kongresu.

U dokumentu, koji su predstavile demokrate, je Tramp optužen za "podsticanje pobune" i tvrdi se da je aktuelni predsednik aktivno podsticao na nasilje na američkom Kapitolu.

Dokument ukazuje na nekoliko lažnih tvrdnji koje je Tramp izneo, uključujući to da su izbori "ukradeni" i da je on zakonski pobednik predsedničkih izbora 2020. godine.

Glasanje o ovome trebalo bi da se održi kasnije ove nedelje, a Tramp bi mogao da bude prvi američki predsednik koji je dva puta opozivan.

Inače, republikanci u Predstavničkom domu blokirali su danas zahtev demokrata za rezoluciju kojom se potpredsednik Majk Pens poziva da pokrene postupak izmena i dopuna američkog ustava što bi omogućilo sklanjanje predsednika Donalda Trampa s funkcije.

Demokrate u parlamentu tražile su dogovor o tome da se rezolucija odmah stavi na raspravu, ali su je republikanci zaustavili, prenosi Rojters.

Demokrate su najavile da će tražiti glasanje o rezoluciji i sutra, kada će se glasovi beležiti.

Video: Objavljen snimak: Trampove pristalice priklještile policajca

(Telegraf.rs)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    11. januar 2021 | 19:13

    Podrska prijatelju Trampu! Najbolji Predsednik Amerike od Kenedija! Hvala ti za sve sto si ucinio za svet, za to sto jedini nisi zapoceo novi rat od svih tvojih prethodnika i za sve sto si ucinio za Balkan zajedno sa gospodinom Grenelom! Vecih prijatelja u Americi tesko da cemo imati. Bog zna da je Tramp pobedio! God bless President Trump! 🇺🇸

  • nikolas

    11. januar 2021 | 18:06

    DEMOKRATE I DALJE PROVOCIRAJU TRAMPOVE PRISTALICE KAO DA PRIZELJKUJU VELIKO ZLO 20 JANUARA !!! STRASNO I OPASNO!!!

  • Oliver

    11. januar 2021 | 18:06

    Koliko bi naše bundžije trebalo kazniti za podstrekivanje na nered i onoga što su radili unazad godinu-dve dana po televiziji, skupštini, ulicama?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA