Ukrajinski ministar negira Dodikove tvrdnje: "Kijev i dalje traži ikonu"

 
 
 ≫ 
  • 4

Dodik je juče izjavio da je "sve izmišljeno u Federaciji BiH"

Sergej Lavrov Milorad Dodik Foto: Klix.ba/T.S.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba izjavio je da Ukrajina i dalje traži da joj se vrati ikona koja je poklonjena šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu tokom posete Bosni i Hercegovini.

On je negirao izjavu srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, koji je rekao da Ukrajina nikada nije postavila pitanje nestanka te ikone i da je do sada ukrajinske vlasti nisu tražile.

- Ukrajinska ikona je opekla prste i ruskim diplomatama, koji su je se odrekli. Ali, gospodin Dodik nastavlja da laže, nadmašujući svoje starije prijatelje. Ukrajina i dalje traži da se ikona vrati - napisao je Kuleba na Tviteru.

Da podsetimo, Dodik je juče izjavio da je "sve izmišljeno u Federaciji BiH".

Ukrajina nikad nije postavila pitanje nestanka te ikone. Radi se o porodičnoj ikoni. Ni dan danas, organi vlasti Ukrajine nisu tražili tu ikonu. Izmislili su priču. Ambasador Ukrajine je govorio na bazi medijskih izveštaja, na osnovu laži. Ikona je tu, gospodin Lavrov je smatrao da treba da je vrati. Ona je tu i ja ću sada, nisam bi u prilici, nadam se da vam je poznato zbog čega, pozvati ljude koji su mi tu ikonu dali i javno im to vratiti, a oni neka objašnjavaju ostale stvari - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da "ništa inkrimisanog u tome nema  osim bolesne ambicije da se ta tema drži, kako bi se pokrli sramni potezi Željka Komšića i Šefika Džaferovića".

Video: Dodik: Ukrajina nije tražila ikonu, ali ja ću je vratiti

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • salko

    6. januar 2021 | 11:16

    Da mu i ovu izjavu nisu namjestili Dzaferovic i Komsic.Spremni su oni to uradit da uniste lik i djelo gospodina Dodika!

  • Ivan Drago

    6. januar 2021 | 11:10

    Ta ikona može da pripada Ruskoj pravoslavnoj crkvi ili nekom verniku, a državi jedino ako su joj je poklonili crkva ili vernici za neku muzejsku postavku.

  • Zeljko ex JSO

    6. januar 2021 | 13:43

    Fašisti su to ko i braca im hrvati i poturice!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA