Bangkok uvodi nove mere zatvaranja zbog rasta obolelih

 
 
 ≫ 
  • 0

Sve škole, domovi za mlade i stare, predškolski i vaspitni centri biće zatvoreni od 4. do 17. januara

Srećna nova godina 2021 Foto: Tanjug/AP

Tajlandski glavni grad Bangkok zatvoriće sve obrazovne ustanove i još neke objekte na dve nedelje nakon novogodišnjih praznika, kao novu meru smanjenja okupljanja, u cilju suzbijanja i kontrole rastućeg talasa pandemije korona virusa u zemlji.

Tajland je danas potvrdio 279 novih slučajeva korona virusa, od kojih je većina povezana s klasterom među radnicima migrantima na veletržnici morskih plodova u provinciji Samut Sakhon, južno od Bangkoka, a drugi klaster povezan je sa ilegalnim kockarnicama u istočnoj provinciji Raiong.

Ovi novi klasteri počeli su da se šire na Bangkok, što je gradsku vlast primoralo da pooštri mere za suzbijanje širenja virusa, prenosi Rojters.

- Počinjemo da otkrivamo nove slučajeve povezane sa studentima i đacima,ali i nekim uslužnim preduzećima, pa smo odlučili da zatvorimo još neka mesta - rekao je portparol gradske uprave u Bangkoku.

Sve škole, domovi za mlade i stare, predškolski i vaspitni centri biće zatvoreni od 4. do 17. januara, dok će ostali javni objekti, uključujući zabavne parkove, igrališta, javna kupatila i salone za masažu, biti zatvoreni od subote, precizirali su čelnici grada.

Tajland je danas prijavio dva nova smrtna slučaja od korona virusa, a ukupan broj zaraza do sada iznosi 7.163, a 63 osobe su zvanično preminule od posledica bolesti, od izbijanja epidemije prošlog januara.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA