Zabeležili prvi slučaj korone nakon 253 dana, cela nacija besna na krivca: Krio je kontakte

 
 
  • 1

On će morati da plati i kaznu od oko 9.300 evra

Tajvan Tajpen koronavirus Foto: Tanjug/AP

Korona se vratila na Tajvan! Ostrvo koje puna 253 dana nije zabeležilo lokalni slučaj transmisije i koje je važilo za primer uspešne borbe protiv pandemije, juče je zabeležilo prvi slučaj korona virusa nakon 12. aprila.

Čelnici države i građani potpuno su pobesnili na krivca za novonastalu situaciju, a radi se o pilotu s Novog Zelanda koji je radio za jednu tajvansku kompaniju. Epidemiolozi verovatno i ne bi došli do njega da nisu naišli na jednu ženu koja je bila pozitivna na virus i koja je priznala da je bila u kontaktu s pilotom.

- On je prećutao sve kontakte i aktivnosti. Jako bezobzirno! - bio je ljut ministar zdravlja Čen Ših-Čung koji je najavio i paprenu kaznu za pilota. Moraće da plati oko 9.300 evra...

Pilot je obilazio prodavnice, tržne centre, družio se s više ljudi, prenosi Jutarnji.hr.

Ovaj novi slučaj težak je udarac za ostrvo koje je od početka pandemije zabeležilo tek 770 slučajeva korona virusa i sedam smrtnih slučajeva koji datiraju još od marta. Zemlja od 24 miliona stanovnika je već na samom početku kovid-drame zatvorila granice i uvela oštre mere protiv virusa.

Od aprila Tajvan je zabeležio tek nekoliko slučajeva koronavirusa među povratnicima u zemlju i migrantima koji su odmah po dolasku na ostrvo stavljeni u karantin i pušteni tek nakon dve nedelje izolacije.

Što se tiče pilota koji rade za domaće kompanije, oni moraju da prođu tek trodnevni karantin po dolasku u zemlju, i upravo je ovaj novi slučaj pokrenuo debatu o tome da li je to dovoljna mera i da li treba pooštriti pravila.

Video: Bajden primio Fajzerovu vakcinu protiv kovida

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MONARHISTA

    22. decembar 2020 | 17:53

    E SAD MORA SVE DA PRIZNA I ZA SLEPOG MIŠA I VIZONA I NA KRAJU ČEKA GA SUDBINA ONA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA