Eksplodirao tanker u Saudijskoj Arabiji posle napada, mornari uspeli da se spasu

 
 
  • 0

Kako navode svetski mediji, brod je nosio 60.000 tona goriva

Tanker, Saudijska Arabija Foto: Printscreen/Youtube/M B

Naftni tanker koji plovi pod singapurskom zastavom, eksplodirao je danas pred najvećom lukom u Saudijskoj Arabiji, a prema prvim izveštajima radi se o ciljanom napadu u kome nije bilo ljudskih žrtava.

Kompanija koja je vlasnik broda „BW Rhine“ potvrdila je napad u Džedi, a dobra vest je što su 22 mornara na vreme uspela da napuste plovilo.

- BW Rhine je pogođen dok je bio u luci. Nakon eksplozije došlo je do velikog požara. Mornarima su u pomoć stigli vatrogasci i svi su bez povreda napustili brod - rekao je vlasnik broda ne precizirajući šta tačno pogodilo tanker, javlja Associated press, a prenosi Tanjug.

Brod je nosio 60.000 tona goriva, a vlasti su saopštile vest o eksploziji bez navođenja detalja.

Niko nije preuzeo odgovornost, ali se eksplozija dogodila u vreme dok su Huti u obližnjem Jemenu u velikoj ofenzivi protiv Saudijske Arabije, u ratu koji traje već pet godina.

Ovo je četvrti napad na saudijsku energetsku infrastrukturu u proteklih mesec dana, a pokreće i pitanje bezbednosti brodova u Crvenom moru, ključnoj tranzitnoj zoni za globalni brodarski promet i transport nafte, što može uticati globalnu na cene ovog energenta, navodi agencija.

Video: Sve se zatreslo, a onda je prokuljao dim: Građanin snimio trenutak praska u Bejrutu

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA