Tinejdžerka u Iranu osuđena na 10 godina robije zbog zombi fotografija

 
 
  • 4

Medicinski podaci takođe ukazuju na to da navodno pati od mentalne bolesti

Sahar Tabar Foto: Printscreen/Youtube/Sahar Tabar

Žena u Iranu osuđena je na 10 godina robije zato što je na internetu postavljala svoje izobličene fotografije, saopštio je njen advokat.

Fatemeh Kišvand (19) postala je popularna na internetu zbog svojih fotografija na kojima je izgledala kao zombi, a u jednom trenutku imala je 486.000 pratioca na Instagramu.

Ona je bila optužena da kvari omladinu i ne poštuje vrednosti Irana. U proleće je uputila molbu vlastima da je puste iz pritvora, istakavši da se zarazila korona virusom i da je bila na respiratoru.

Maloletnica je u jednom trenutku pozvala glumicu Anđelinu Džoli, na koju pomalo i liči na nekim svojim fotografijama, da pokrene kampanju da se ona oslobodi.

- Iran je tokom istorije mučio žene. Moramo da budemo ujedinjenji protiv rodnog aparthejda - poručila je ona u svojoj poruci.

Kišvand, poznata pod imenom i Sahar Tabar, bila je optužena za blasfemiju, pozivanje na nasilje, pribavljanje koristi kroz neprikladne radnje i što je usmerava omladinu ka korupciji. Ona je rekla da je oslobođenja dve tačke tužbe, ali nije želela da komentariše dalje, jer se nadala da će biti pomilovana.

Iranska državna televizija je u oktobru prošle godine emitovala njenu ispovest, što je probudilo saosećanje javnosti prema njom, jer se pokajala.

Kako navodi “The Guardian”, medicinski podaci takođe ukazuju na to da navodno pati od mentalne bolesti, odnosno da je u više navrata bila u psihijatrijskim ustanovama, što kaznu od 10 godina robije čini još neprikladnijom.

Njeni advokati su tražili od suda da je pusti iz kauciju, te su ukazali na njen uzrast i mladost kada je navodno počinila te prestupe.

Video: Mislili ste da je Biba struja fenomen: Na ovog čoveka se baš sve lepi

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    11. decembar 2020 | 22:03

    Ovima masina iz farme i parova onda po 300 godina robije.

  • Sale

    11. decembar 2020 | 22:50

    Pa koliko treba dobiti onda krunicka, ajfonka, andjela vestica...dobro, tamo bar brinu o obicnom narodu-ovde jos uvek ne

  • Vladimir

    11. decembar 2020 | 22:59

    Eeee, kada si se obratila Andjelini Džoli za pomić , i neka su te strpali u zatvor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA