"Znamo šta radimo, već smo prošli kroz ovo": Putin se nada da će pobediti koronu

 
 
 ≫ 
  • 2

Predsednik Rusije kaže da je situacija u pojedinim delovima zemlje teška

Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Situacija sa korona virusom u Rusiji je pod kontrolom, iako je teška u nekim regijama, rekao je danas predsednik Vladimir Putin.

- Sve u svemu, situacija nije laka u zemlji, ali možemo da se nosimo sa njom. U isto vreme, hajde da budemo direktni, u nekim oblastima situacija je teška - izjavio je Putin, a preneo TASS.

On je ukazao da raste broj novoinficiranih korona virusom, a time i broj težih slucajeva, koji izazivaju smrtni ishod.

- Ne treba da budemo opušteni zbog relativno niskih brojki u nekim regijama. Naprotiv, to samo može da donese pitanje da li su dijagnostike tačne i pravovremeno urađene, kao i da li su bolnice spremne da se bore sa virusom - dodao je Putin.

Ruski predsednik je dodao da vlasti "znaju kako da zaustave širenje korona virusa, kao što su to uradile na početku izbijanja pandemije".

- Prošli smo kroz sve ovo na proleće, znamo šta treba da radimo. Organizovali smo se. Vakcine se pojavljuju. Ima dovoljno informacija o tome šta treba uraditi u slučaju infekcije. Ne sme nas ništa omesti u lečenju ljudi, ni po koju cenu - dodao je Putin.

Video: Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa, dozu primila i Putinova ćerka

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA