U Mađarskoj uhapšen državljanin Srbije: U prtljažniku prevozio 12 ilegalnih migranata

 
 
  • 8

Migranti su se izjasnili da su sirijskog porekla

Ilegalni migranti, Horgoš Foto: Uprava carina

Na auto-putu M43 koji od rumunske granice vodi prema Segedinu, patrola mađarske policije zaustavila je manje teretno vozilo srpskih registarskih oznaka. Pregledom kamiona utvrđeno je da se u prtljažniku nalazi 12 ilegalnih migranata.

Migranti su se izjasnili da su sirijskog porekla. Ustanovljeno je da su bez validnih dokumenata za boravak u Mađarskoj.

Protiv vozača iz Srbije podneta je krivična prijava zbog krijumčarenja ljudi, a migranti su ispraćeni do mađarsko-srpske granice, piše RTS.

Za to krivično delo zaprećena je kazna od jedne do pet godina zatvora, u posebno teškim okolnostima kazna može biti i 15 godina zatvora.

Video: Sukob migranata u Bihaću: Dve osobe ubijene, 18 povređenih

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzas

    13. novembar 2020 | 17:12

    Treba ih sve proterati! Siluju i ljude i zivotinje, napadaju, pljackaju, pale kuce, ulazs u kamione vozaca i bez njihovog znanja itd. Poreklom sam iz Beograda, zensko sam i imam 22 godine. Strah me je da prodjem centrom grada peske znog njih. Recite vi meni da li je to normalno?? Ovo je nasa zemlja i oni su uljezi!! Jel ja u spostvenoj zemlji treba da se plasim da idem ulicom da me neko ne bi izboo, napao, silovao npr zbog telefona ili neke smesne sume novca? Ovo je velika sramota za drzavu. Vise brinu o njima nego o nama... fuj!

  • Sun

    13. novembar 2020 | 18:31

    Auu bre gade mi se ovi migranti.. Pogledaj ih samo na šta lice, sve bre teroristi koji planiraju stvari kao što su u Austriji i Francuskoj uradili.. Srbija je naša država a ne njihova i oni moraju napolje!!!!!!! Dosta je bre vise njih i te politike vezano za njih.. Sve bre muškarci, nigde žena ili dece..

  • Zivojin Reljin

    13. novembar 2020 | 16:53

    E sad tog naseg Srbina na Robiju da se nauci pameti ZBOG OVOG NAS POSTENE SRBE ZEZA MADJARSKA GRANICNA POLICIJA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA