Demokrate sad šize što ih Tramp optužuje za varanje na izborima: Pre 4 godine situacija bila obrnuta

 
 
 ≫ 
  • 7

Nakon američkih izbora 2016. godine neke demokrate su mesecima i godinama optuživale Trampa da je bio u dosluhu sa Rusima i da je na osnovu toga dobio izbore

Donald Tramp, izbori SAD Foto: Tanjug/AP

Mnoge demokrate i njihovi saveznici u medijima ljuti su što je predsednik Donald Tramp optužio Džoa Bajdena i demokrate za varanje kako bi dobili izbore. Nema sumnje da su neki frustrirani, ali zašto su bili iznenađeni kada je Tramp optužio drugu stranu za varanje? Uostalom, oni su isto to rekli pre četiri godine, nakon izbora za predsednika 2016.

I nisu to radili samo nedelju ili dve. Demokrate su optužbe za varanje iznosili iz meseca u mesec, iz godine u godinu, nanoseći Trampovom predsednikovanju štetu koliko su mogle, piše Washington Examiner.

"Danas, nakon glasanja na ovim izborima, Trampove optužbe neće imati isti efekat - biće odbačene i ignorisane od strane većine medija, za razliku od 2016-2019. kada su srazmerno neutemeljeni protiv-trampovski navodi dobijali naslove u medijima iz dana u dan", navodi se u pisanju ovog lista.

Međutim, činjenica je da su u eri Trampa neke demokrate iznosile lažne optužbe o varanju kao deo svoje političke strategije. Sada nisu baš u dobroj poziciji da se žale na isto, ističe Washington Examiner.

Optužbe su se zasnivale na tome da je Tramp 2016. godine pobedio u dosluhu sa Rusijom, koja se umešala u izbore. Neke demokrate, kao što je menadžer kampanje Hilari Klinton, Robi Muk, sugerisao je da je Tramp došao u dogovor sa Rusijom u leto kada je njegova kampanja dostigla najveću brzinu.

"Tada su demokrate platile bivšem britanskom špijunu da sastavi dosije lažnih navoda o dosluhu između Trampa i Rusa. "Dosluh", u kontekstu izbora 2016. godine, bio je sinonim za "varanje"", navodi list.

Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Početkom januara 2017. godine, dve nedelje pre Trampove inauguracije, neke demokrate su pokušale da blokiraju potvrdu rezultata različitih država.

U martu iste godine tadašnji direktor FBI-ja objavio je da biro istražuje "da li je postojala bilo kakva koordinacija" između Trampove kampanje i Rusa koji su želeli da se umešaju u izbore.

Specijalni savetnik Donalda Trampa Robert Miler je dobio zadatak da pronađe vezu između Trampa i Rusije.

Do kraja 2017. godine, unutar Milerove istrage bilo je jasno da specijalni savetnik nije uspeo da utvrdi da li se čak dogodila zavera ili koordinacija, a još manje ko je u njoj mogao da učestvuje.

Tek u izveštaju u aprilu 2019. godine potvrđeno je da istraga nije utvrdila da su članovi Trampove kampanje bili u zaveri sa ruskom vladom kako bi se umešala u izbore. Ta izjava ponavlja se nekoliko puta u izveštaju na 400 stranica.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Crteži i kaligrafija F.M. Dostojevskog" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    9. novembar 2020 | 17:23

    NAJGORE SU ,DEMOKRATE,KAD GUBE ALI OVO SAD KAD SU ZA NJIH MRTVI GLASALI JE STVARNO SRAMOTA ZA AMERIKU KOJA SE BUSA U GRUDI SA DEMOKRATIJOM !!!

  • Aca

    9. novembar 2020 | 18:10

    Trampe do kraja do pobede uz tebe su srbi!!!

  • posiden

    9. novembar 2020 | 18:02

    JEL TO U TOKU GLASANJA NESMENIKO UMRETI OD TRISTA MILIONALJUDI?? 😆😂🤫

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA