Tramp na golfu saznao da je Bajden novi predsednik Amerike: "Izbori su daleko od gotovih"

 
 
 ≫ 
  • 7

Bajdenova pobeda obelodanjena je u medijima oko 17.25 sati po našem vremenu

Donald Tramp saznao je da je izgubio predsedničke izbore u Americi na golf terenu. Kako prenose strani mediji, on je danas napustio Belu Kuću i zaputio se u Virdžiniju. Tamo se nalazi njegov privatni golf klub i on je otišao još jutros oko 10.30 po lokalnom vremenu, dok su se glasovi još brojali.

I dok je Tramp igrao golf, pošto je preko tvitera proglasio sopstvenu pobedu, usledilo je ključno brojanje glasova u Pensilvaniji, koje se, na kraju, završilo u korist njegovog protivkandidata Džoa Bajdena.

Kako je preneo reporter koji je video Trampa, on je nadenuo kapu sa natpisom "Make America Great Again" i cipele pogodne za golf.

Bajdenova pobeda obelodanjena je u medijima oko 17.25 sati po našem vremenu, a on je obezbedio 273 elektorska glasa, od 270 koliko mu je bilo potrebno za pobedu.

- Ameriko, ponosan sam što ste me odabrali da vodim našu veliku zemlju. Posao pred nama će biti težak, ali obećavam vam ovo: Biću predsednik svih Amerikanaca, bez obzira na to da li ste glasali za mene ili ne. Održaću veru koju ste uložili u mene - poručio je Bajden nakon proglašene pobede.

Predsednik SAD i predsednički kandidat republikanaca Donald Tramp poručio je da su izbori daleko od gotovih, prenosi Rojters.

- Svi znamo zašto Džo Bajden žuri da se lažno predstavi kao pobednik, i zašto se njegovi medijski saveznici toliko trude da mu pomognu: oni ne žele da se istina razotkrije - rekao je Tramp pošto je Džo Bajden proglašen 46. predsednikom SAD.

Najavio je da će njegov izborni štab početi postupak u vezi sa svojim slučajem na sudu u ponedeljak.

(Telegraf.rs)

Video: Uručenje nagrade "Krisatalna koala" Radošu Bajiću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA