Dva dana posle napada u Beču: Policija sa automatskim naoružanjem patrolira ispred sinagoge

 
 
  • 2

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer je potvrdio ranije da je napadač poreklom iz Severne Makedonije

Beč, sinagoga Foto: Printscreen/Youtube/Sputnik

Svetska javnost ostala je u stanju šoka posle terorističkog napada u ponedeljak u Beču, kada su u napadu na šest lokacija nastradale najmanje četiri osobe, a 22 je povređeno.

Krvavi pir počeo je u ponedeljak kod sinagoge u Beču, koja bi trebalo da bude ponovo otvorena za vernike.

Atmosfera u glavnog gradu Beča je i dalje je napeta, a kako je naša državljanka ispričala ranije za “Telegraf.rs”, da policija na televiziji apeluje na građane da ne objavljuju snimke užasa kako bi lakše rešili celokupnu situaciju.

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer je potvrdio ranije da je napadač poreklom iz Severne Makedonije, dok su mediji pišu da je u pitanju "islamista rođen u Beču, koji je želeo da se pridruži Islamskoj državi u Siriji".

Austrijski mediji pišu da je terorista Kujtim Fejzulai, koji je ubijen, odranije poznat obaveštajnim službama. Glavni urednik lista "Walter" je na svom Tviter nalogu, pozivajući se na policijske izvore, napisao kako je terorista makedonski Albanac, ima 20 godina i rođen je i odrastao u Beču.

Nehamer je rekao da je napadač, kojegg je ubila policija, bio star 20 godina i da je bio osuđen za terorističko udruživanje.

On je, agenciji APA, rekao da je terorista imao austrijsko i severno-makedonsko državljanstvo. Islamska država je u međuvremenu preuzela odgovornost za napad.

Video: Naoružani napadač puca na policiju u Beču: Pucano na šest mesta

(Telegraf.rs)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ван

    4. novembar 2020 | 09:17

    Много ће требати времена да се исламизирана Европа научи памети. Да је признање независне државе Косово и исламске федерације у БиХ велика грешка у борби са верским учењем исламских имама.

  • Vitez Koja

    4. novembar 2020 | 13:15

    U vezi sa najnovijim događajima u Austriji, pozivamo obe strane da odmah zaustave vatru i odmah sednu za pregovarački sto.Pored toga apelujemo na Austrijsku policiju da ne koristi prekomernu silu protiv boraca za slobodu. Otprilike takva su saopštenja davali Austrijanci pre 20 godina nama kada su Albanski teroristi napadali Srpsku vojsku i policiju i ostali ne Albanski narod. Koliko je to apsurdno zvučalo tada, tako to zvuči i sada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA