Oglasio se ambasador Srbije u Austriji: Da li među žrtvama terorističkog napada u Beču ima Srba?

 
 
 ≫ 
  • 2

Rodić je sa porodicom bio na ulici kada se desio napad, isprva je pomislio da su protesti zbog korona mera

Ambasador Nebojša Rodić Foto: Vienna.mfa.gov.rs

Ambasada Srbije u Austriji preduzela je aktivnosti kako bi utvrdila ima li državljana Srbije među žrtvama ili povređenima u oružanom napadu u centru Beča, rekao je kasno sinoć ambasador Nebojša Rodić.

- Preduzimamo aktivnosti kako bismo saznali da li ima naših državljana među žrtvama ili povređenima, ali istovremeno ostavljamo slobodan prostor za akciju koju sprovodi policija, jer ona i dalje traje -  rekao je Rodić za Tanjug.

On je istakao da, za sada, Ambasada nema nikakva saznanja da među žrtvama i povređenima ima građana Srbije.

Rodić je rekao i da je sinoć šetao sa suprugom i decom u centru gradu, te da je primetio da kroz centralne ulice "jure" policijska kola sa upaljenim rotacijama, što je neobično za Beč.

- Video sam odmah da se nešto desilo, ali sam najpre mislio da se radi o demonstracijama protivnika novih korona mera. Međutim, kada se pojavio helikopter, bilo je jasno da se radi o opsežnijoj akciji - rekao je Rodić.

Video: Teroristički napad u Beču: Više mrtvih i ranjenih

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma M.

    3. novembar 2020 | 12:15

    Ambasador Srbije u Austriji, je dr Nebojsa Rodic, iskusni provereni karijerni diplomata, koji u svom SV ima i profesionalni rad kao direktor BIA. Covek koji je stekao ogromno iskustvo skolujuci se i usavrsavanju u najvecim zemljama sveta!! U ovom trenutku u Becu, iz sata u sat pomaze nasim ljudima svojim savetima kako i na koji nacin sacuvati zivote. Hvala Bogu, da za sada nemamo situaciju opasnosti po zivot?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA