Državljani Hrvatske u Nemačkoj šokirali brutalnim zločinima: Ubijali bivše da ih ne ostave

 
 
 ≫ 
  • 5

Jedan je usmrtio suprugu koja ga je već ostavila, ostali nisu hteli da se razvedu

Pištolj, nož, žena, upucao, prerezao vrat Foto - Ilustracija: Telegraf, Pixabay, Profimedia

Dražen Dakić osuđen je na doživotni zatvor zbog ubistva svog 6-godišnjeg sina Darija, 34-godišnjeg partnera svoje bivše partnerke Ekaterine i 29-godišnje rođake u septembru 2017. u Vilingendorfu u Nemačkoj. Tužilaštvo je utvrdilo da nije mogao da se pomiri s činjenicom da ga je partnerka Ekaterina u februaru prethodne godine ostavila i pobegla s njihovim sinom, piše Večernji list.

- Nisam imao nameru da pucam u bilo koga. Želeo sam da se suočim sa svojom bivšom partnerkom ali iznenadio sam se kada sam u stanu video njenog novog partnera. Tada mi se sve smračilo. Bilo je kao da sam u transu. Počeo sam kao robot da pucam na sve strane - kazao je Dakić na suđenju 2018. godine.

Veštak Haralabos Salabasidis na sudu je Dakića opisao kao manipulatora koji za sve optužuje druge, pišu 24sata.

- On se tako ponaša ceo život. On ima određene poremećaje ličnosti u kojima ima paranoje, asocijalnosti i nestabilnosti. Alkohol, konzumacija kanabisa i traume iz rata ne igraju nikakvu ulogu. Činjenica da četiri godine nije pio alkohol pokazuje da može da se savlada i vlada samim sobom - tvrdi psihijatar.

Loše prihvatio zahtev za razvod

U februaru 2020. godine u mestu Bad Soden-Salminster Slavonac Rudolf H. je ubio svoju suprugu, Splićanku Brigitu. Komšije su čule svađu i vrisak žene pa su pozvale policiju. U stanu je u trenutku zločina bilo njihovo dvoje dece.

Pretpostavlja se da je suprug, sada osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva, loše prihvatio ženin zahtev za razvod braka.

- Kad ju je ubo, pukla je oštrica noža duga 20 centimetara. Ta činjenica samo govori koliko je taj napad bio nasilan - rekao je za Bild tužilac Dominik Mies.

Sud u Minhenu u novembru 2018. osudio je na doživotnu zatvorsku kaznu Josipa B.(44) koji je u novembru 2017. ubio svoju suprugu Marinu B. (43).

25 godina trpela iživljavanje

- Ubijena je pokazala neverovatnu strpljivost prema svom suprugu. Čak 25 godina je trpela brutalnosti, ljubomoru i alkoholizam. Kada mu je rekla da je dosta i da želi da okonča brak on ju je izbo nožem, 24 puta - rekao je pri izricanju presude sudija u Minhenu koji je Josipa Brkića (44) osudio na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja nakon 15 godina odsluženja kazne. Marina je rekla Josipu da mora da se vrati u Hrvatsku. Oko 4 sata ujutro krenula je na posao, a on ju je pratio. Sa sobom je uzeo kuhinjski nož. Razgovarao je s njom, a ona je ostala pri svom zahtevu. Kada je htela da krene dalje ubio ju je nasred ulice. Kada je došla policija, stajao je pored mrtvog tela svoje supruge i pušio. Josip je suđenje pratio uglavnom vrlo nezainteresirano.

- Možda jednom shvatite da niste uništili samo život svoje supruge nego i svoje dece - poručio je sudija Josipu.

Video: Užas u Ukrajini: Otac izbo, pa zapalio sina u stanu

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dario

    10. oktobar 2020 | 16:50

    Nažalost, prošla su ona zlatna vremena! Ovo u zadnjih 30 godina su sve posljedice loše politike i političara.

  • Lea

    10. oktobar 2020 | 16:48

    Stvarno ne razumem ovaj balkanski mentalitet. Toliko puta sam raskidala veze i dva puta se razvela i sa svima imam i sad korektan odnos. Jedino sto niko od njih nije bio s Balkana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA