Raste broj zaraženih koronom u Rusiji, vlast pozvala građane da vikend provedu kod kuće

 
 
  • 0

U poslednja 24 sata prijavljena su 11.493 nova slučaja korona virusa

Rusija koronavirus Ilustracija, Foto: Tanjug/AP

Ruske vlasti preporučile su građanima da za vikend ostanu kod kuće i pozvale ih da se više pridržavaju preventivnih mera, zbog velikog porasta broja novih slučajeva korona virusa, koji je danas gotovo najveći od početka epidemije.

U poslednja 24 sata prijavljena su 11.493 nova slučaja, što je blizu dnevnog rekorda od 11. maja, kada je bilo 11.656, iako su na snazi bile stroge mere zatvaranja.

U Rusiji tranutno nema karantina, a Kremlj navodi da nema planova za ponovno uvođenje takve mere, ali su vlasti u Moskvi preporučile starijima od 65 godina da se izoluju, a preduzećima da obezbede da trećina zaposlenih radi od kuće, javlja Rojtersa, a prenosi Tanjug.

- Preporučujemo građanima da naredni vikend provedu kod kuće sa porodicama - poručio je pomoćnik ministra zdravlja Aleksej Kuznjecov,

Kremlj je danas saopštio da je porast broja novozaraženih razlog za ozbiljnu zabrinutost i poručio građanima da se pridržavaju mera ili da u suprotnom očekuju dalje restrikcije.

- Ako svi iz ovoga ne izvučemo zaključke za sebe, brojevi će rasti još brže - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i pozvao građane da nose maske i vode računa o higijeni.

Video: Rusija registrovala vakcinu protiv korona virusa, dozu primila i Putinova ćerka

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA