U Italiji sahranjuju abortirane fetuse, sa belim krstom i imenom žene koja je prekinula trudnoću

- To je kao da javno svima kažete: gospođa je abortirala. To je nedopustivo - prokomentarisala je senatorka i članica Demokratske partije Monika Kirina

  • 7
depresija, strah,silovanje, nasilje, Abortus, spontani pobačaj, test na trudnoću, trudnica, maloletnička trudnoća, ginekolog, ginekološki pregled

Foto: Shutterstock

Četrdeset godina nakon što je u Italiji usvojen Zakon o abortusu, koji dozvoljava svakoj ženi da slobodno izabere šta će da uradi sa trudnoćom, ne prestaju pokušaji da se ta sloboda ograniči.

Najnoviji slučaj koji je uznemirio javnost, pre svega one koji se bore za prava i jednakost žena. Naime, izvesna Marta iz Rima, koja je morala da abortira zbog terapeutskih razloga, naknadno je utvrdila da je fetus uredno sahranjen na rimskom groblju Flamino, sa belim krstom i imenom žene koja je abortirala.

- To je kao da javno svima kažete: gospođa je abortirala. To je nedopustivo - prokomentarisala je za dnevne novine "Il Manifesto" senatorka i članica Demokratske partije Monika Kirina, prenosi Tanjug.

Prema važećoj proceduri, u Italiji osoba koja želi da prekine trudnoću mora da potpiše niz dokumenata, između ostalog da odbije ili da saglasnost da fetus bude sahranjen.

Marta nije želela sahranu i to stoji u dokumentima koje je potpisala.

Međutim, slučajno je otkrila da je fetus ipak sahranjen i da postoji celo jedno groblje sa belim krstovima i imenima žena koje su izabrale prekid trudnoće.

- To je agresija, moja privatnost je narušena. Svaka žena ima pravo da izabere šta će da uradi sa trudnoćom. I šokantno je videti svoje ime na grobnom krstu - rekla je Marta čije prezime novine ne navode.

Video: Doris Stanković napala Hilari Klinton: Predlaže da se nerođenim bebama zabiju makaze u glavu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ehhh

    1. oktobar 2020 | 11:58

    Od trenutka spajanja muske I zenske pol celije nastaje zivot I zivo bice - osoba, koja se razvija (9 meseci u stomaku, nakon rodjenja samostalno) ... Svim zenama koje vrse abortuse mora se jasno reci da su ubice svoje dece... Crkva to zna, a trebalo bi I drzav. zakon to da prepoznaje kao ubistvo...

  • Srkimaja

    1. oktobar 2020 | 11:27

    Sve vi majke samo pomislite da su vas vase majke abortirale ..... (abortus zbog zdravlja ili krvnog srodstva ,komplikacija sa bebom razumem a ostalo ne narocito u CG gdje abortiraju zensku decu )

  • A

    1. oktobar 2020 | 11:44

    Sta bi gospodje? Medalju mozda, za abortus je kriv i partner samo da se zna. Stop abortusima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA