Azerbejdžan tvrdi da je uništio jermenski S-300 i ubio 2.700 vojnika

 
 
 ≫ 
  • 3

Dok se Baku diči vojnim uspesima, Jermeni demantuju navode neprijatelja

S-300 Raketni sistem S-300, Foto: Printscreen/Youtube/RT

Sukobi između Azerbejdžana i Jermenije u regionu Nagorno-Karabah besne već danima, a zvanični Baku tvrdi da je ubio najmanje 2.700 jermenskih vojnika i uništio raketni sistem S-300 koji pripada neprijatelju.

- Tokom jučerašnjih borbi u području Šušakend onesposobljen je raketni sistem S-300 - saopštilo je ministastvo odbrane Azerbejdžana, a prenosi "Sputnik".

Azerbejdžan je ranije otkrio da su potpuno uništili jermenski puk tokom ratnih dejstava, ali je zvanični Jerevan to demantovao i kazao da je u pitanju lažna informacija.

Tenzije u Nagorno-Karabah porasle su kada je kada je Jermenija u nedelju oborila dva helikoptera i tri drona.

Naime, Jermenija je prvobitno optužila komšije da su granatirale civilne položaje, a sukobi su se ubrzo rasplamsali i rezultovali pogibijom civila i vojnika sa obe strane.

Odnosi između dve nekadašnje sovjetske republike zategnuti još od 1991. godine kada je jermenska vojska okupirala Nagorno-Karabah, teritoriju koju je međunarodna zajednica priznala kao deo Azerbejdžana.

Konfliktu se ne još ne vidi kraj, a donete su četiri rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i dve Generalne skupštine UN u kojima se straži hitno povlačenje jermenskih trupa sa te teritorije Azerbejdžana, koju većim delom nastanjuju Jermeni. Nagorno-Karabah se jednostrano otcepio od Azerbejdžana, ali nije međunarodno priznat kao država.

Video: Jermenija objavila snimak napada na azerbejdžanske pozicije: Vojnici beže sekundu pre udara

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    30. septembar 2020 | 13:39

    I vi ste iz EU i USA odcepili nasu teritoriju i dali je siptarskim teroristima, tako da Jermeni imaju ista prava kao i siptarski teroristi koje ste vi u slucaju Srbije podrzavali za otimanje, a sada ne podrzavate jermene koji su i stanovnici ove oblasti.

  • ratar

    30. septembar 2020 | 14:39

    Ruska tehnokogija je precenjena. Vidimo da je pre neki dan f16 oborio suhoja. Puno puta su f16 obarali ruske kante. Do sada nije zabelezeno da suhoji obaraju americke avione. A sto se tice s300, pa to je napumpano, taj sistem je lako izbaciti iz pogona. Azeri ih unistavaju sa dronovima na koje s300 nema odgovor. Zato rusi nikada nisu pomogli prijateljima, kao i nama 99 jer znaju da ce pokazati svu svoju nemoc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA