≫ 

Policajac kleči na vratu dečaka jer nema masku, on vrišti u agoniji: Jeziv snimak iz Španije

Način hapšenja upoređen je sa kontroverznom metodom korišćenom prilikom hapšenja Džordža Flojda u Americi pre nekoliko meseci, nakon čega je on umro

  • 9
Španska policija Foto: Shutterstock

Policajac iz Španije kolenom je pritisnuo vrat 14-godišnjem dečaku kako bi ga obuzdao, nakon što ga je uhvatio da bez zaštitne maske na licu.

Incident se dogodio u utorak u severnom gradu Miranda de Evro.

Na snimku se čuje kako jedan od prisutnih viče policajcu da ga ne "steže toliko jako", dok on koristi kontroverzni "Džordž Flojd stil".

Sve vreme dečak u agoniji vrišti ležeći na podu, licem okrenutim prema dole, prenosi Dejli mejl.

Policajcu prilazi i jedna žena, koja ga naziva "nasilnikom", dok on rukama pritiska dečakovo lice kako bi ga i dalje držao na zemlji.

Drugi policajac nakon toga stariju ženu, za koju se veruje da je dečakova majka, pita za ličnu kartu, a ona počinje da ih kritikuje dok mladića odvode odatle.

Žena nastavlja da insistira da joj kažu zašto je tolika sila upotrebljena protiv dečaka, nakon što je dečak primećen sa zaštitnom maskom oko vrata.

Do ovoga je došlo samo šest dana nakon što je policajac u Madridu snimljen kako gura ženu u policijsko vozilo i udara njenu glavu o automobil tokom hapšenja jer nije nosila masku.

Način hapšenja upoređen je sa kontroverznom metodom koja je dovela do smrti Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu u maju.

Da podsetimo, on je umro nakon što je policajac prilikom hapšenja kolenom klečao na Flojdovom vratu.

Njegova smrt dovela je do protesta širom SAD, ali i sveta i do glasnih zahteva da se preispita kolonijalna prošlost zemalja i gradova.

Video: Uzalud mu govorio da ne može da diše: Policajac klečao na vratu muškarca koji je kasnije preminuo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA