Obustavljeno istraživanje oksfordske vakcine protiv korone: Učesnik imao reakciju na lek

 
 
 ≫ 
  • 37

Podsećanja radi, Rusi su prvi izbacili vakcinu protiv korona virusa

vakcina Foto: Pixabay.com

Treća faza vakcine protiv korona virusa, koju zajedno razvijaju univerzitet Oksford i kompanija “AstraZeneca” je obustavljena, posle ozbiljne reakcije kod jednog od učesnika istraživanja, javljaju britanski mediji.

Kako javlja “Dejli mejl” a sada nije poznato koja je priroda reakcije, ali osoba bliska učesniku u eksperimentu rekao je za “Stat news” da se očekuje da će se oporaviti.

Portparol kompanije "AstraZeneca" kazao je da je testiranje obustavljeno kako bi se izvršila analiza "bezbednosnih podataka". Kako navode britanski mediji, akcije ove britansko-švedske kompanije pale su za osam odsto.

Prema navodima portparola "AstraZeneca" radi na reviziji podataka kako bi "minimizovala svaki potencijalni uticaj na vremenski period testiranja vakcine". "Dejli mejl" navodi da ta kompanija čini sve kako bi ispoštovala rokove u kojima bi trebalo da se kompletira faza istraživanja.

Obustavljanje istraživanja na vakcini nije retka pojava, ali to dodatno smanjuje šanse da se ovaj lek pojavi na tržištu u narednim mesecima.

Podsećanja radi, Rusija je prva izbacila vakcinu protiv korona virusa.

Video: Vakcina protiv Covid-19 efikasna na majmunima, uskoro kreće testiranje na ljudima

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA